Arada olmayız!

"Kürt unsurlar (YPG/PKK) ve silahlar bu bölgeden (Suriye'nin kuzeyinden) çekilmezse doğal olarak Suriye sınır muhafızları ve bizim askeri polisimiz onların arasında durmayacak. O zaman maalesef elbette Kürt unsurlar (YPG/PKK) Türk Silahlı Kuvvetleri ile teke tek

Haberler 26.10.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, terör örgütü YPG/PKKnn Suriyenin kuzeyinde belirlenen bölgeden çekilmemesi halinde, Rus askeri polisinin onlarn arasnda durmayacan, böylelikle Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ile teke tek kalacan söyledi.

Peskov, Türkiye ile Rusya arasnda kabul edilen mutabakat muhtrasnn sahada uygulanmasna ilikin gazetecilere açklamalarda bulundu.

Mutabakat dorultusunda somut çalmalarn sürdüünü belirten Peskov, Açkças bir gecede durum mükemmel olmayacak. u anda, bizim güçlerimiz ve araçlarmz, Suriye snr muhafzlar ve araçlar belirtilen bölgelerde konulanyor. dedi.

Peskov, Türkiye ile Rusya arasndaki mutabakatn sahada özenli bir eklide uygulandn ifade ederek, lk etapta belirli pürüzler olabilecei elbette göz ard edilemez. Durum çok karmak ve bir gecede normalleme salanamaz. çok zor ve özenli bir i yaplyor. diye konutu.

ARADA DURMAYIZ

Mevcut aamada YPG/PKKnn temsilcileri ile temaslarn sürdüünü anlatan Peskov, mutabakatn örgüt tarafndan desteklendiine yönelik açklamalar yapldn anmsatt. Sözcü Peskov, Bu görümeler esnasnda çekilme süreci gerçekleiyor. Yeterince özenli bir i yaplyor. ifadelerini kulland.

YPG/PKK terör örgütünün Türkiye ile Rusya arasnda kabul edilen mutabakatta belirlenen bölgeden çekilmemesi halinde sahada TSK ile kar karya kalacan bildiren Peskov, Kürt unsurlar (YPG/PKK) ve silahlar bu bölgeden çekilmezse doal olarak Suriye snr muhafzlar ve bizim askeri polisimiz onlarn arasnda durmayacak. O zaman maalesef elbette Kürt unsurlar (YPG/PKK) Türk Silahl Kuvvetleri ile teke tek kalacak. eklinde konutu.

Kremlin Sözcüsü, Suriye Anayasa Komitesinin ilk toplantsnn krizin siyasi olarak çözüme kavuturulmas yönünde atlacak önemli bir adm olacana iaret ederek, Komitenin ilk toplants krizin siyasi çözümüne giden yolda önemli bir admdr ve olumlu bir sonuçtur. Ancak kimse pembe gözlük takmyor. Bu yol uzun ve zor olacak. Her halükarda komitenin ilk faaliyetinin gerçekleeceini umuyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git