Araştırma: Trump 2020 seçim yarışını kaybedebilir

Amerika'da ulusal çapta yapılan yeni bir araştırma Başkan Trump için 2020 seçimlerinde tehlike çanlarının çaldığını gösterdi.

Haberler 13.06.2019 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Quinnipiac Universitesinin gerçekletirdii ve Fox Newsin yaynlad kamuoyu aratrmasna göre Demokrat Parti aday eski bakan yardmcs Joe Biden, Cumhuriyetçi Bakan Donald Trump karsnda %53 ile önde. Bakan Trumpn oy oran ise sadece %40.

Aratrma Bidenn iki düzine civarndaki demokrat bakan adaylar içersinde bir miktar zemin kaybettiini de gösteriyor. Ancak eski bakan yardmcs Biden, kadn oylarnn %26sn ve erkek oylarnn %50sini almay baarrken; demokrat ya da cumhuriyetçi olmayan seçmenlerin oylarnda da en yakn rakibinin %30 önünde.

Trump sadece Bidena kar zor durumda deil. Sosyalist eilimleri ile tannan dier Demokrat Bakan aday Bernie Sanders da Trump karsnda olas bir genel seçimde %51e %42 önde görünüyor. Dier demokrat adaylardan Kamala Harris %9 puan, Elizabeth Warren %7 puan, Pete Buttigieg ve Cory Booker ise %5er puan ile Bakan Trumpn önünde yar götürüyor.

SEçM KAYBEDEBLR

Aratrmaya katlanlarn %70i amerikan ekonomisinin çok iyi ya da iyi durumda olduunu belirtirken sadece %41i ekonomideki baarnn Bakan Trumpa ait olduunu düünüyor.

Sonuçlarn Bakan Trumpn ekibini harekete geçirmesi gerektiini ifade eden Quinnipiac Universitesi aratrma birimi direktör yardmcs Tim Malloy, Seçimler bugün yaplsa eski bakan yardmcs Biden ve dier Demokrat adaylar Bakan Trump malup ediyor. Seçim gününe daha 17 uzun ay var ancak Biden açk farkla önde dedi. Bunun yannda Malloy, Bakan Trumpn onay orannn hala yüksek seviyede olduunu da kaydetti. Son aratrmada %42 seviyesinde görünen Trumpn onay oran bir Quinnipiac Universitesi aratrmasnda ald en yüksek oran olan %43ün yalnzca bir puan altnda.

Ana Sayfaya Git