Görüş Bildir

Araştırma: Trump 2020 seçim yarışını kaybedebilir

Amerika'da ulusal çapta yapılan yeni bir araştırma Başkan Trump için 2020 seçimlerinde tehlike çanlarının çaldığını gösterdi.

Araştırma: Trump 2020 seçim yarışını kaybedebilir

Quinnipiac Universitesinin gerçekleştirdiği ve Fox Newsin yayınladığı kamuoyu araştırmasına göre Demokrat Parti adayı eski başkan yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump karşısında %53 ile önde. Başkan Trumpın oy oranı ise sadece %40.

Araştırma Bidenın iki düzine civarındaki demokrat başkan adayları içersinde bir miktar zemin kaybettiğini de gösteriyor. Ancak eski başkan yardımcısı Biden, kadın oylarının %26sını ve erkek oylarının %50sini almayı başarırken; demokrat ya da cumhuriyetçi olmayan seçmenlerin oylarında da en yakın rakibinin %30 önünde.

Trump sadece Bidena karşı zor durumda değil. Sosyalist eğilimleri ile tanınan diğer Demokrat Başkan adayı Bernie Sanders da Trump karşısında olası bir genel seçimde %51e %42 önde görünüyor. Diğer demokrat adaylardan Kamala Harris %9 puan, Elizabeth Warren %7 puan, Pete Buttigieg ve Cory Booker ise %5er puan ile Başkan Trumpın önünde yarışı götürüyor.

SEÇİMİ KAYBEDEBİLİR

Araştırmaya katılanların %70i amerikan ekonomisinin çok iyi ya da iyi durumda olduğunu belirtirken sadece %41i ekonomideki başarının Başkan Trumpa ait olduğunu düşünüyor.

Sonuçların Başkan Trumpın ekibini harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Quinnipiac Universitesi araştırma birimi direktör yardımcısı Tim Malloy, Seçimler bugün yapılsa eski başkan yardımcısı Biden ve diğer Demokrat adaylar Başkan Trumpı mağlup ediyor. Seçim gününe daha 17 uzun ay var ancak Biden açık farkla önde dedi. Bunun yanında Malloy, Başkan Trumpın onay oranının hala yüksek seviyede olduğunu da kaydetti. Son araştırmada %42 seviyesinde görünen Trumpın onay oranı bir Quinnipiac Universitesi araştırmasında aldığı en yüksek oran olan %43ün yalnızca bir puan altında.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi