Astana da varız!

"Halkımızı savunmak için Astana görüşmelerine katılacağız"

Haberler 31.07.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kazakistann bakenti Nur Sultanda düzenlenen Suriye konulu garantörler toplantlarnda askeri muhalefeti temsil eden heyetin askeri sözcüsü Yaser Abdürrahim, Halkmz savunmak için Astana görümelerine katlacaz. Giderken halkmzn yaadklar aclar da yanmzda götüreceiz. Halkmzn maruz kald basklar azaltmak için orada olacaz. Halkmz siyasi arenada savunmak için hazrz. dedi.

Nur Sultanda düzenlenen Suriye konulu garantörler toplantlarnda askeri muhalefeti temsil eden heyetin askeri sözcüsü Abdürrahim, Suriyenin kuzeyinde Zeytin Dal Harekat ile YPG/PKKl teröristlerden kurtarlan Afrin ilçesinde basn toplants düzenledi.

Abdürrahim, 2 gün sonra Kazakistann bakenti Nur Sultanda düzenlenecek Suriye konulu garantörler toplantsna katlacaklarn belirtti.

Esed rejimi ve Rusyann dlibe düzenledikleri saldrlar, rejim zindanlarnda alkonulanlar ve mültecilere ilikin dosyalarn toplantnn ana gündemini oluturacan belirten Abdürrahim, Askeri muhalefet heyeti olarak bize destek olan garantörümüz Türkiyenin safnda yer alyoruz. Halkmz savunmak için Astana görümelerine katlacaz. Giderken halkmzn yaadklar aclar da yanmzda götüreceiz. Halkmzn maruz kald basklar azaltmak için orada olacaz. Halkmz siyasi arenada savunmak için hazrz. dedi.

Abdürrahim, Rusyadan korkmadklarnn altn çizerek nsanlarmz ölürken maalesef uluslararas toplum sessizliini koruyor. Halkmz katlediliyor ancak hiç kimse Rusyaya dur demiyor. diye konutu.

- Saldrlarn son bulmasn isteyeceiz

Askeri muhaliflerin silah brakmayacana vurgu yapan Abdürrahim, rejim güçlerine kar savamaya devam edeceklerini kaydetti.

Abdürrahman, Toplantda tutuklularn serbest braklmasn talep edeceiz, orada onlar savunacaz. Saldrlarn son bulmasn isteyeceiz. Sivilleri savunmaya ve savamaya devam edeceiz. Ruslarn katil olduunu dünyaya göstermek istiyoruz. Onlardan korkmuyoruz. ifadesini kulland.

Askeri sözcü Abdürrahim, hem sahada hem de siyasi arenada Suriye halk için savatklarn belirterek Rejim bizim siyasi toplantlara katlmamz istemedii için saldrlarna devam ediyor. Astana süreci atekesi, gerginlii azaltmay öngörüyor. Rejim ve destekçileri buraya gelmemizi engellemek istiyor. diye konutu.

Toplantda halkn taleplerini karlamak için mücadele vereceklerinin altn çizen Abdürrahim, u an iki alanda sava veriyoruz. Biri sahada askeri muhaliflerimizle dieri de siyasi arenada. Kanmzn son damlasna kadar halkmz savunacaz. ifadelerini kulland.

- Rusyaya bask yaplmasn isteyeceiz

Abdürrahim, söz konusu toplantda Rusyann iledii suçlar dünyaya duyurmak istediklerini kaydederek Rusyaya bask yaplmasn isteyeceiz. Astana toplantsna gelmemizi engellemeye çalan Ruslar baarsz oldu. Önce Allaha sonra da sahadaki askerlerimize güveniyoruz. Teslim olmayacaz. Rejimi ykana kadar baki kalacaz. dedi.

Suriyeli mültecilerin ülkelerine bu artlarda gönüllü olarak dönmelerinin zor olduunun altn çizen Abdürrahim, insanlar rejimin saldrlar nedeniyle mülteci konumuna dütüünü ifade etti.

Abdürrahim, Rejim ve Rusya Anayasa Komitesinden kaçyor. Yeni anayasayla sorumlularn yarglanacan iyi biliyorlar, o yüzden Anayasa Komitesinin çalmalarn engelliyorlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git