Avrupa'nın çirkin yüzü

Yunanistan sınırından gelen görüntüler yürek yakıyor. Soğukta battaniyeye sarılmış çocuklar, cılız bir ateş etrafında ısınmaya çalışan çaresiz insanlar. Sınırdan geçtiği için coplanan ve üzerindeki elbisesine kadar soyulan gençler. Gözlerde “İnsanlık bu kadar öldü mü?” diye soran ifadeleri.

Haberler 16.03.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunanistan snrndan gelen görüntüler yürek yakyor. Soukta battaniyeye sarlm çocuklar, clz bir ate etrafnda snmaya çalan çaresiz insanlar. Snrdan geçtii için coplanan ve üzerindeki elbisesine kadar soyulan gençler. Gözlerde nsanlk bu kadar öldü mü? diye soran ifadeleri.

Dikenli tel örgüler, göz yaartc gaz, silah sesleri, açk denize geri itilen mülteci tekneleri. Yunanistan snrndaki bu çirkin manzara, ayn zamanda Avrupann da çirkin yüzü oldu.

AB üyesi ülkeler, Yunan snrndaki bu manzaray daha dramatik hale getirecek takviye snr polis gücü ve helikopterler gönderiyor. Her seferinde Hristiyan Bat deerlerini öne çkaran ve 2015 mülteci krizinde insani yüzünü gösteren Avrupa, imdi bu deerlere srt çevirmi durumda. 2015in bir daha yaanmamas için etrafna kale duvarlar örüyor.

Ana Sayfaya Git