'Bağdadi'nin yerine Abdullah Kardaş geçti'

Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından IŞİD'in yeni liderinin Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş getirildi.

Haberler 29.10.2019 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEA lideri Ebubekir el-Badadinin ABD operasyonuyla ölümü ardndan örgütün yeni liderinin Hac Abdullah el-Afari lakapl Abdullah Kardan olarak belirlendii iddia edildi.

KARDA, ÖRGÜTÜN DN LERN YÖNETYORDU

Newsweekin haberine göre DEA, Badadinin haleflerinden birisini lideri olarak seçti. Buna göre örgütün yeni lideri olarak, yakn bir zamanda Badadi tarafndan örgütün din ilerini yönetmesi için görevlendirilen Hac Abdullah el-Afari lakapl Abdullah Kardan belirlendii bilgisi verildi.

Newsweekin, adn vermedii bir istihbarat yetkilisinden aldn belirttii bilgilere göre, örgütün din ilerini yönetmesi için görevlendirilen Telafer kökenli ve Türkmen olduu örenilen Hac Abdullah el-Afari lakapl Abdullah Karda örgütün yeni lideri oldu.

BADAD BR KUKLAYDI

Badadi için ilginç ifadelerde bulunan istihbarat yetkilisi, Badadinin bir kukla olduunu, operasyonlarda veya günlük ilerde yer almadn belirterek, Badadinin tek yapt ey evet ya da hayr demekti; planlama deil ifadeleri kulland. Telafer kökenli Türkmen olduu belirtilen Karda, Badadiyle birlikte 2003te Irakta ABD tarafndan cezaevine gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git