'Bağdadi'nin yerine Abdullah Kardaş geçti'

Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından IŞİD'in yeni liderinin Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş getirildi.

'Bağdadi'nin yerine Abdullah Kardaş geçti'

DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ABD operasyonuyla ölümü ardından örgütün yeni liderinin Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş’ın olarak belirlendiği iddia edildi.

KARDAŞ, ÖRGÜTÜN DİNİ İŞLERİNİ YÖNETİYORDU

Newsweek’in haberine göre DEAŞ, Bağdadi’nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti. Buna göre örgütün yeni lideri olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş’ın belirlendiği bilgisi verildi.

Newsweek'in, adını vermediği bir istihbarat yetkilisinden aldığını belirttiği bilgilere göre, örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Telafer kökenli ve Türkmen olduğu öğrenilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş örgütün yeni lideri oldu.

'BAĞDADİ BİR KUKLAYDI'

Bağdadi için ilginç ifadelerde bulunan istihbarat yetkilisi, Bağdadi'nin bir 'kukla' olduğunu, operasyonlarda veya günlük işlerde yer almadığını belirterek, "Bağdadi’nin tek yaptığı şey evet ya da hayır demekti; planlama değil" ifadeleri kullandı. Telafer kökenli Türkmen olduğu belirtilen Kardaş, Bağdadi’yle birlikte 2003’te Irak’ta ABD tarafından cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz