Bakan Akar: S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400'ler, ekimden itibaren kurulmaya başlanacak. Nerelerde olacağı konusunda Hava Kuvvetleri, çalışmaları sürdürüyor" dedi.

Haberler 09.03.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanlnn sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan Bakan Hulusi Akarn gündeme dair açklamalar paylald. Bakan Akar, S-400ler ile ilgili Bizim S-400 almamz bir tercih olmann ötesinde zorunluluk. 82 milyon vatandamz korumak ve kollamak zorundayz. S-400ler ekimden itibaren kurulmaya balanacak. Nerelerde olaca konusunda Hava Kuvvetleri çalmalar sürdürüyor dedi.

Suriye konusuna deinen Akar, tek hedefin teröristler olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Türkiye, Irak ile Suriyenin kuzeyinde toplam 17 bin terörist var. 750si yurt içinde, 3 bini Irakn kuzeyinde, 13 bini Suriyenin kuzeyinde. 1984ten beri u ana kadar 66 bin 568 terörist etkisiz hale getirildi. Kürt kardelerimizle hiçbir problemimiz yok. TSKnn hedefinde Kürtler diye bir ey söz konusu deil. Tamamen yalan. Tek hedefimiz teröristler. YPG, PKK, DEA, FETÖ, El Kaide gibi teröristlere karyz. Bata Kürt kardelerimiz, hiçbir etnik grupla problemimiz söz konusu deil.

GÜVENL BÖLGEDE TSK UNSURLARI OLACAK

Güvenli bölgeyle ilgili de açklamalarda bulunan Bakan Akar, burada TSK unsurlarnn olacan, bunun kesin olduunu kaydetti. Akar, rejimle herhangi bir temasn söz konusu olmadn, görümelerin tamamen Rusya ve gerektii zamanlarda ran ile olduunu belirtti. Bakan Akar, Saldrlar devam eder, göç balarsa 3,5 milyon nüfusun göçünün sadece Türkiyeye, Avrupaya deil Amerikaya ulaabileceini deerlendiriyoruz dedi.

Bakan Akar, dlibin dndaki snr bölgesinde Rusyann, silahtan arndrlm bölgede de TSKnn devriyesinin balayacan belirterek, Atekesin devam, istikrarn salanmas açsndan bunu önemli bir adm olarak görüyoruz. Baz tahditler vard dlib ve Afrin hava sahalarnn kullanlmasyla ilgili, bugün itibaryla bu da kalkm bulunuyor dedi.

FETÖDEN TEMZLENDKçE GÜçLENYORUZ

FETÖ/PDY ile mücadeleye de deinen Bakan Akar, unlar kaydetti: u ana kadar 15 bin 621 kii TSKdan ihraç edildi. Bunlarn 358i çeitli aamalardan sonra Silahl Kuvvetlere döndü. FETÖden temizlendikçe güçleniyoruz. Kalanlar büyük samimiyetle kendilerine verilen görevleri büyük bir heyecan, ak ve evkle yapyor. Ankesörlü telefon soruturmas kapsamnda 3 bin 703 kii ihraç oldu, 6 bin 486 TSK mensubunun adli ve idari ilemleri devam ediyor dedi.

Ana Sayfaya Git