Bangladeş Çin vatandaşları için kapıda vize uygulamasını durdurdu

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle Bangladeş, bu ülke vatandaşları için kapıda vize uygulamasını askıya aldı.

Haberler 03.02.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Banglade Dileri Bakan A.K Abdul Momen, basna yapt açklamada, Dün gece acil toplant yaptk ve koronavirüs riski normale dönene kadar çin vatandalarna snr kapsnda vize vermeme karar aldk. dedi.

Momen, Bangladete çalan çinlilere en az bir ay ülkeyi terk etmemeleri talimat verildiini söyledi.

Bangladei ziyaret etmek isteyen çin vatandalarnn, detayl tbbi raporlarla ülkenin Pekin Büyükelçiliine vize bavurusunda bulunabileceklerini belirten Momen, Dostane ilikiler ve ikili ticaret temeline dayanarak, çin vatandalarna uzun zamandr ülkeye girite (havaalannda) vize veriyorduk ancak durum imdi farkl. diye konutu.

Güney Koreden Hubeyden gelen yabanc ülke vatandalarna geçici seyahat yasa

Yonhap ajansnn haberine göre, Güney Kore, yeni tip koronavirüs salgn nedeniyle, son iki haftadr çinin Hubey eyaletinde bulunan yabanc ülke vatandalarnn ülkeye giriine izin verilmeyeceini duyurdu.

Güney Kore Babakan Chung Sye-kyun, virüse kar önlemleri tartmak üzere düzenlenen toplantda, söz konusu giri yasann, sal günü uygulamaya gireceini belirtti.

Hubeyden dönen Güney Korelilerin 14 gün karantina altnda kalmalarnn gerekeceine dikkati çeken Chung, yabanc ülke vatandalarna yönelik güneydeki Jeju adas için vizesiz seyahat programnn da geçici olarak askya alnacan kaydetti.

Yeni tip koronavirüs salgn

Virüs, ilk olarak çinin Hubey eyaletine bal Vuhan kentinde 12 Aralk 2019da tespit edilmiti.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalmalarda, virüsün genetik dizininin çine özgü yarasa ve ylan türlerinden kaynaklandna dair ilk sonuçlar elde edilmi, daha sonra salgn sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmt.

Virüs, çin ana karas dnda Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvanda görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü tayan kiilerin olduunu dorulamt.

Ortaya çkt yerden dolay Vuhan virüsü diye de adlandrlan yeni tip koronavirüs, çounlukla çinden bu ülkelere giden kiiler yoluyla Fransa, Kanada, talya, spanya, Rusya, sveç, ABD, Avustralya, Birleik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanyaya da sçramt.

çinde yeni tip koronavirüs salgn nedeniyle can kayb 304e, virüs bulaan kii says14 bin 380e yükselmiti.

Ana Sayfaya Git