Barış planını boykot çağrısı

Filistin'den Arap ve İslam ülkelerine "ABD'nin sözde barış planını" boykot çağrısı

Haberler 29.01.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin yönetimi, Arap ve slam ülkeleri büyükelçilerine, ABDnin Yüzyln Anlamas olarak nitelendirdii sözde bar plannn bugün kamuoyuna duyurulmas için düzenlemesi beklenen törene katlmama çars yapt.

Filistin Devlet Bakanl Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD Bakan Donald Trumpn bugün açklayaca duyurulan Yüzyln Anlamas sözde bar planna ilikin deerlendirmede bulundu.

Rudeyne, Filistin haber ajans WAFAda yer alan açklamasnda, Bugün ABDnin Yüzyln Anlamas plannn açklanaca merasime davet edilen Arap ve slam ülkeleri büyükelçilerini, Filistin halknn haklarn gasbetme ve bakenti Dou Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasna engel olma amac tayan bu merasime katlmamaya çaryoruz. dedi.

Rudeyne, kendilerine davet gönderilen baz Arap ve slam ülkeleri büyükelçilerinin buna olumsuz yant verdiini örendiklerini de kaydetti.

- Filistin Devlet Bakanndan iki devletli çözüme ballk vurgusu

Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas ise ngiltere Dileri Bakan Dominic Raab ile gerçekletirdii telefon görümesinde, dünyann hiçbir yerinden hiçbir anlamay kabul etmeyeceklerini belirterek, iki devletli çözüme ballklarn yineledi.

Uluslararas kararlar dorultusunda barn tesis edilmesine ve bu balamda müzakereler yaplmasna hazr olduklarn belirten Abbas, aleni bir ekilde srailin tarafgirliini yapan ABDnin tek bana siyasi çözümde rol oynamasn kabul etmeyeceklerini kaydetti.

ABD Bakan Donald Trump, srail Babakan Binyamin Netanyahu ile Beyaz Sarayda dün yapt görümede, srail-Filistin meselesine ilikin Yüzyln Anlamas eklinde adlandrd sözde bar plann bugün açklayacan belirterek, Gerçeklemeye en yakn plan bu. Neler olacan göreceiz. ifadesini kullanmt.

Ana Sayfaya Git