Barzani: Bağdat ile diyaloğa hazırız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Almanya'nın Bağdat Büyükelçisi'ni kabul ederken, "Kürdistan Bölgesi olarak kriz ve kargaşayı büyütecek hiçbir adım atmayacağız. Şartsız bir şekilde ve güncel bir ajandayla Bağdat ile diyaloğa hazırız" dedi.

Haberler 11.10.2017 - 07:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKBY Bakan Mesut Barzani, Erbilde, Almanyann Badat Büyükelçisi Cyrill Nunn ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görümede Alman Büyükelçi Nunn, ülkesinin Iraktaki siyasi kriz ve 25 Eylül referandumu sonrasyla ilgili yaklamna dair bilgi verdikten sonra, IKBY bölgesinin güven ve emniyet içerisinde olmasnn ülkesi için çok deerli olduunu söyledi.

DYALOA HAZIRIZ

Erbil ile Badat arasndaki krizin diyalog yoluyla çözüme kavumas gerektiini belirten Badat Büyükelçisi Nunn, Almanyann iki taraf arasndaki görümeler için arabuluculuk yapmaya hazr olduunu da ifade etti. Mesut Barzani ise Erbil ile Badat arasndaki krizin çözümü konusunda Almanyann duruu için teekkür ettiini ifade ederek, öyle dedi:

Kürdistan halk bar ortam içerisinde referandumda oyunu kulland. Referandum Kürdistan halknn iradesiydi. Kürdistan bölgesi olarak kriz ve kargaay büyütecek hiçbir adm atmayacaz. artsz bir ekilde ve güncel bir ajandayla Badatla diyaloa hazrz.

Ana Sayfaya Git