Beyaz Baretliler İdlib'de savaşın izlerini siliyor

Beyaz Baretliler, Suriye'nin İdlib ilinde moloz temizleme, kaldırımları boyama ve temizlik çalışması yapıyor

Haberler 31.07.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf:

Sivil Savunma kipleri olarak yedi bölgede kampanya balattk. Savata zarar gören altyapy tamir etme, kaldrmlar boyama, molozlar kaldrma ve ana yollarda açlan çukurlar kapama gibi çalmalar yapyoruz

DLB Suriyede Beyaz Baretliler olarak bilinen Sivil Savunma adl sivil toplum kuruluu, ülkenin kuzeybatsndaki dlib ilindeki sivil yerleimlerde savan izlerini silmek için balattklar kampanya kapsamnda moloz temizleme, kaldrmlar boyama ve temizlik çalmalar yürütüyor.

Sivil Savunma ekipleri, Bear Esed rejiminin dlib ilinin genelinde yapt hava ve kara saldrlarnda zarar gören yollar ve binalar onarma çalmalar yapyor.

Ekiplerin kentte savan izlerini silmek için moloz temizleme, kaldrm boyama ve temizlik çalmasna dlibliler de youn ekilde destek veriyor. Kaldrmlar boyama çalmalarna çocuklar da katlyor.

dlib ile merkeze bal Han eyhun, Marretinuman, Harem, Eriha, Cisir e uur gibi farkl ilçelerde yürütülen kampanyaya El ele savan tozunu silelim, Umut izi ,Beyaz kollar gibi isimler verildi.

dlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yapt açklamada, dlibde yedi farkl bölgede savan izlerini silmek için geçen hafta kampanya balattklarn söyledi.

Hac Yusuf, Savata zarar gören altyapy tamir etme, kaldrmlar boyama, molozlar kaldrma ve ana yollarda açlan çukurlar kapama gibi çalmalar yapyoruz. dedi.

Kent merkezinden balattklar çalmalarn krsal bölgelere doru genilettiklerini aktaran Hac Yusuf, Sivil Savunmadaki gönüllüler olarak savan izlerini silmeye çalyoruz. ehirde sava anmsatan izleri temizliyoruz. çocuklar için savan ac izlerinin olmad bir kent oluturmaya çalyoruz. eklinde konutu.

Sivil Savunma görevlilerinden Abdülrezzak Hattab da Han eyhun ilçesinde, kampanya kapsamnda temizlik ve onarm çalmalar devam ediyor. Bu tip çalmalar, insanlarn canlarn kurtarmak gibi önemlidir. ifadesini kulland.

Beyaz Baretliler

Beyaz Baretliler, adn, örgütteki gönüllülerin arama kurtarma faaliyetleri srasnda balarna takt beyaz baretlerden alyor.

imdiye kadar on binlerce insan kurtaran Beyaz Baretliler, aralarnda kadnlarn da bulunduu 3 bin civarnda kiiyle çalmalarn sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin yan sra ölenlerin cenazeleriyle ilgilenen yardm örgütü yarallara da destek oluyor.

2016da Nobel Bar Ödülüne aday gösterilen Sivil Savunma, bölge halkna mayn, el yapm patlayc (EYP), patlamam bomba temizleme konularnda da eitim veriyor.

oturum iznine sahip olmad belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git