Görüş Bildir

Beyaz Baretliler İdlib'de savaşın izlerini siliyor

Beyaz Baretliler, Suriye'nin İdlib ilinde moloz temizleme, kaldırımları boyama ve temizlik çalışması yapıyor

Beyaz Baretliler İdlib'de savaşın izlerini siliyor

 İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf:

 "Sivil Savunma kipleri olarak yedi bölgede kampanya başlattık. Savaşta zarar gören altyapıyı tamir etme, kaldırımları boyama, molozları kaldırma ve ana yollarda açılan çukurları kapama gibi çalışmalar yapıyoruz"

İDLİB Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak bilinen "Sivil Savunma" adlı sivil toplum kuruluşu, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki sivil yerleşimlerde savaşın izlerini silmek için başlattıkları kampanya kapsamında moloz temizleme, kaldırımları boyama ve temizlik çalışmaları yürütüyor.

Sivil Savunma ekipleri, Beşşar Esed rejiminin İdlib ilinin genelinde yaptığı hava ve kara saldırılarında zarar gören yolları ve binaları onarma çalışmaları yapıyor.

Ekiplerin kentte savaşın izlerini silmek için moloz temizleme, kaldırım boyama ve temizlik çalışmasına İdlibliler de yoğun şekilde destek veriyor. Kaldırımları boyama çalışmalarına çocuklar da katılıyor.

İdlib ile merkeze bağlı Han Şeyhun, Marretinuman, Harem, Eriha, Cisir eş Şuğur gibi farklı ilçelerde yürütülen kampanyaya "El ele savaşın tozunu silelim", "Umut izi" ,"Beyaz kollar" gibi isimler verildi.

İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'de yedi farklı bölgede savaşın izlerini silmek için geçen hafta kampanya başlattıklarını söyledi.

Hac Yusuf, "Savaşta zarar gören altyapıyı tamir etme, kaldırımları boyama, molozları kaldırma ve ana yollarda açılan çukurları kapama gibi çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Kent merkezinden başlattıkları çalışmalarını kırsal bölgelere doğru genişlettiklerini aktaran Hac Yusuf, "Sivil Savunmadaki gönüllüler olarak savaşın izlerini silmeye çalışıyoruz. Şehirde savaşı anımsatan izleri temizliyoruz. Çocuklar için savaşın acı izlerinin olmadığı bir kent oluşturmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Sivil Savunma görevlilerinden Abdülrezzak Hattab da "Han Şeyhun ilçesinde, kampanya kapsamında temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bu tip çalışmalar, insanların canlarını kurtarmak gibi önemlidir." ifadesini kullandı.

 Beyaz Baretliler

Beyaz Baretliler, adını, örgütteki gönüllülerin arama kurtarma faaliyetleri sırasında başlarına taktığı beyaz baretlerden alıyor.

Şimdiye kadar on binlerce insanı kurtaran Beyaz Baretliler, aralarında kadınların da bulunduğu 3 bin civarında kişiyle çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra ölenlerin cenazeleriyle ilgilenen yardım örgütü yaralılara da destek oluyor.

2016'da Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Sivil Savunma, bölge halkına mayın, el yapımı patlayıcı (EYP), patlamamış bomba temizleme konularında da eğitim veriyor.

oturum iznine sahip olmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi