Biltaci cezaevinde beyin kanaması geçirdi

Mısır'daki darbenin ardından Rabia Meydanı'nda düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerince öldürülen Esma'nın babası Muhammed el-Biltaci tutulduğu cezaevinde beyin kanaması geçirdi

Haberler 02.03.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrda Müslüman Kardeler Tekilatnn (hvan) siyasi kanad Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) eski Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, tutulduu cezaevinde beyin kanamas geçirdi.

Biltaci ailesinden yaplan yazl açklamada, 3 yldr ziyaretine izin verilmeyen Muhammed el-Biltacinin beyin kanamas geçirmi olduunun örenildii kaydedildi.

Beyin kanamasn ne zaman geçirdii ve ne tür bir tbbi müdahalede bulunulduu hakknda bilgi edinilemedii ifade edilen açklamada, Biltacinin sol kolunu hareket ettiremedii bildirildi.

Açklamada, Mahkeme heyeti tbbi müdahale konusundaki taleplere cevap vermemektedir. Biltacinin hayat ve sal konusundaki olumsuz gelimelerden Msr yönetimi, Hapishaneler daresi, çileri Bakanl ve Basavcl sorumludur. ifadelerine yer verildi.

Beyin kanamas geçirdi

Biltaci, Msrda demokratik seçimlerde göreve gelen ilk Cumhurbakan Muhammed Mursinin devrildii 3 Temmuz 2013teki askeri müdahaleden bir ay sonra gözaltna alnmt.

Hakknda birçok dava açlan Biltaci, Rabia Meydannn boaltlmas davasnda haklarnda idam karar verilen 75 sank arasnda yer almt.

Muhammed el-Biltaci, Austos 2013te Kahiredeki Rabia Meydannda düzenlenen darbe kart gösteriler srasnda güvenlik güçlerince öldürülen Esma el-Biltacinin de babas.

Ana Sayfaya Git