BM yardımları Halep'e götürülemedi

BM Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien: "BM yardım konvoylarının Halep'e ulaşmak için halen Türkiye'den Suriye'ye geçememiş olmasının üzüntüsü ve hayal kırıklığı içindeyim"

Haberler 20.09.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen OBrien, bugün Halep için yola çıkması planlanan 20 kamyonluk yardım konvoyunun henüz Türkiyeden Suriyeye geçemediğini kaydederek taraflara güvenlik koşullarının sağlanması çağrısı yaptı.

OBrien, yaptığı yazılı açlıklamada, Halepin doğusunda mahsur kalan 275 bin kişi için hazırlanan yardımların yer aldığı 20 kamyonluk konvoyun koşullar sağlanmadığı için Türkiyede beklemeye devam ettiğini belirtti.

Konvoyun bu sabah yola çıkmasının planlandığını ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden OBrien, BM yardım konvoylarının Halepe ulaşmak için halen Türkiyeden Suriyeye geçememiş olmasının üzüntüsü ve hayal kırıklığı içindeyim. ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR HALEPE GÖTÜRÜLEMEDİ

Halepin doğusuna 7 Temmuzdan bu yana hiç yardım ulaşmadığını belirten OBrien, tüm taraflara gerekli güvenlik koşullarını temin etmeleri, çatışanlar üzerinde etkisi olan ülkelere de taraflara baskı yapmaları çağrısında bulundu.

OBrien, yardımların kuşatma altındaki özellikle çocuk, yaşlı ve hastalar için çok önemli olduğunu vurguladı.

ABD ile Rusya, Suriyede çatışmaların durması için geçen hafta anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın ardından BM, hazırladığı yardım konvoylarını Türkiye-Suriye sınırına gönderdi ancak gerekli koşullar sağlanamadığı için kamyonlar bir süredir sınırda bekliyor.

Ana Sayfaya Git