Görüş Bildir

BM yardımları Halep'e götürülemedi

BM Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien: "BM yardım konvoylarının Halep'e ulaşmak için halen Türkiye'den Suriye'ye geçememiş olmasının üzüntüsü ve hayal kırıklığı içindeyim"

BM yardımları Halep'e götürülemedi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, bugün Halep için yola çıkması planlanan 20 kamyonluk yardım konvoyunun henüz Türkiye'den Suriye'ye geçemediğini kaydederek taraflara güvenlik koşullarının sağlanması çağrısı yaptı.

O'Brien, yaptığı yazılı açlıklamada, Halep'in doğusunda mahsur kalan 275 bin kişi için hazırlanan yardımların yer aldığı 20 kamyonluk konvoyun koşullar sağlanmadığı için Türkiye'de beklemeye devam ettiğini belirtti.

Konvoyun bu sabah yola çıkmasının planlandığını ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden O'Brien, "BM yardım konvoylarının Halep'e ulaşmak için halen Türkiye'den Suriye'ye geçememiş olmasının üzüntüsü ve hayal kırıklığı içindeyim." ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR HALEP'E GÖTÜRÜLEMEDİ

Halep'in doğusuna 7 Temmuz'dan bu yana hiç yardım ulaşmadığını belirten O'Brien, tüm taraflara gerekli güvenlik koşullarını temin etmeleri, çatışanlar üzerinde etkisi olan ülkelere de taraflara baskı yapmaları çağrısında bulundu.

O'Brien, yardımların kuşatma altındaki özellikle çocuk, yaşlı ve hastalar için çok önemli olduğunu vurguladı.

ABD ile Rusya, Suriye'de çatışmaların durması için geçen hafta anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın ardından BM, hazırladığı yardım konvoylarını Türkiye-Suriye sınırına gönderdi ancak gerekli koşullar sağlanamadığı için kamyonlar bir süredir sınırda bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi