BM, Yemen'deki hava saldırısında sivillerin öldürülmesini kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in kuzeyindeki Cevf ilinde düzenlenen hava saldırısında sivillerin öldürülmesini kınayarak söz konusu saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirdi.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BM Yemen nsani Yardm Koordinatörü Lise Grande, yapt yazl açklamada, dün Cevf kentine düzenlenen hava saldrlarnda en az 31 sivilin hayatn kaybettiini, 12sinin yaralandn ifade etti.

Cevfteki hava saldrsnda sivillerin öldürülmesini knayan Grande, söz konusu saldry korkunç ve gerekçesiz bir trajedi olarak nitelendirdi.

BM Koordinatörü Grande, güç kullanan taraflarn uluslararas yasalara göre sivilleri korumakla yükümlü olduunun altn çizdi.

Ülkede be senenin çatmalarla geçtiini ancak çatan taraflarn hala sorumluluklarn yerine getirmediini ifade eden Grande, bu durumu oke edici eklinde deerlendirdi.

Yemendeki ran destekli Husiler, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçlerine bal sava uçaklarnn dün Cevf ilinde düzenledii hava saldrsnda ilk belirlemelere göre 30 sivilin öldüünü, çok sayda kiinin yaralandn açklamt.

Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende ran destekli Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Husilere kar Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git