Bombalardan kaçıp, hapishaneye sığındılar

Suriye'de rejim ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 75 aile, İdlib'in eski hapishanesine yerleşti. Gidecek yerleri olmayan aileler, koğuşları ve hücreleri oda gibi kullanmaya başladı. Hapishane avlusu ise çocukların oyun alanı oldu.

Haberler 24.02.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede rejim ve destekçilerinin sivilleri hedef alan saldrlarnn ardndan yerlerinden edilen binlerce snmac, gerginlii azaltma bölgelerine kaçarak kurulan çadr kentlerde yaam mücadelesi verirken, Maarat el Numan ve çevre ilçelerinden dlibe snan 75 aile, dlib eski hapishanesine yerleti. Aileler, hapishanenin koularna yanlarnda getirebildikleri eyalar yerletirdi. Kou ve hücreler yaam alanlar haline geldi. Aileleriyle birlikte hapishanede yaamaya balayan yaklak 250 çocuk, önceleri mahkumlarn doldurduu avlularda oyun oynuyor.

ÖNCE MAARAYA, SONRA HAPSE SIINDIK

Maarat el Numann dousundaki bir kasabadan rejimin bombardmandan ailesiyle kaçarak önce bir maaraya, sonra da dlibin eski hapishanesine yerleen Aya brahim (11) hapishaneden korktuunu söyledi. brahim, Evimiz ve mahallelerimiz bombaland. Oradan ayrlmak zorunda kaldk, çünkü bombardman çok fazlayd. Yanmzda çok bir eya da getiremedik. Önce bir maaraya gittik, orada fazla kalmadk. Maarada korkmuyordum. Ama hapishaneden çok korkuyorum. Bombalardan kaçp hapse geldik. Burada yaamay sevmiyorum dedi.

HAPSHANEDE MUTLU DELM

Rejimin saldrlarnn ardndan ailesiyle geldii hapishanede arkadalarndan ayr kald için mutsuz olduunu söyleyen Grim Salim brahim, yaadmz yer bombalannca oradan kaçtk buraya geldik. Gidecek baka bir yerimiz yoktu ve hapishaneye geldik. Burada olmaktan mutlu deilim. oynamyoruz, oynayacak bir odamz yok ve oyunumuz yok. Arkadalarm burada deil, kamplara gittiler. Arkadalarm çok özledim. Okulumu özledim. Oradaki arkadalarm özledim, hepsi kampa gitti. Burada sadece kuzenlerim var diye konutu.

Ana Sayfaya Git