Böyle karşılandı

Suriye'nin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki halk, ateşkes rejiminin takibi için gözlem noktaları oluşturmak amacıyla bölgeye intikal eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarını sevgi ve coşkuyla karşıladı.

Haberler 14.10.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepin bat ksmnda, dlib gerginlii azaltma bölgesindeki Daret zze ilçesinde halk, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) unsurlarnn intikali srasnda Türkiye ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sevgi gösterisi düzenledi.

Ellerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayraklar ve Daret zzeye Ho geldiniz pankartlar tayan göstericiler, Suriye - Türkiye arkadatr, Erdoan hepimiz seviyoruz , Halk, sevgili Erdoan istiyor sloganlar att.

Bir göstericinin Kardelerimiz Türklerin girmesinden dolay çok mutluyuz. Ho geldiler. Bu halka her türlü destei salayanlara selam olsun. Erdoan çok yaasn çünkü o insanl temsil ediyor. Kahrolsun PKK. ifadelerini kulland duyuldu.

Türk Silahl Kuvvetlerinin, Suriyenin dlib gerginlii azaltma bölgesindeki (çatmaszlk bölgesi) atekes rejiminin takibi için gözlem noktalar oluturmak amacyla balad görev, ilk etapta dlib-Afrin hattnda gerçekleiyor.

Hatayn Reyhanl ilçesinden hareket ederek dün gece snrn Suriye tarafna geçen TSK unsurlar, halihazrda dlibin kuzeyinde bulunuyor.

çOYKULU KARILAMA

TSK unsurlar ilk etapta, Türkiye snrnda bulunan terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Afrinin yaknlarnda bir noktada konuland.

Suriyedeki atekesin dier garantörleri Rusya ve ran ile varlan Astana anlamalar çerçevesinde gerçekleen intikal, dlib-Afrin snr hattnda sürecek.

lerleyen süreçte kademeli olarak dlibin kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSKnn 10dan fazla bölgede gözlem noktas oluturmas öngörülüyor.

Garantör ülkelerin silahl kuvvetlerine mensup birliklerden oluan Gerginlii Azaltma Kontrol Gücünde yer alan TSK unsurlar, Kazakistann bakenti Astanada varlan anlama çerçevesinde konulanacak.

Türkiye dlibin iç bölgelerinde, Rus güçleri ise dnda gözlem noktalar kuracak.

TSKnn dlib ilindeki gerginlii azaltma bölgesinde atekes rejiminin takibi, kontrol ve gözlem noktalar oluturmay hedefleyen misyonu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile koordinasyon içerisinde gerçekleiyor.

Ana Sayfaya Git