Brüksel'de Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı düzenlendi

Siyasi direktörler düzeyinde yapılan Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Siyasi Diyalog Toplantısı Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşti.

Haberler 14.09.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Yardmcs ve AB Bakan Büyükelçi Faruk Kaymakc bakanlndaki heyet ile AB D likiler Servisi Genel Sekreter Yardmcs Jean Christophe Belliard ile Avrupa Komisyonu Komuluk Politikas ve Genileme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson bakanlndaki AB heyeti, Brükselde Türkiye-AB ilikilerinin gündemindeki konular görütü.

TÜRKYE-AB SYAS ZRVE

Toplantda, Türkiyenin ABye katlm süreci bata olmak üzere, Gümrük Birlii, mali i birlii, Birlik programlar, Vize Serbestisi Diyalou, yasa d göç ve terörle mücadele gibi Türkiye-AB gündeminin temel balklar hakknda görü alveriinde bulunuldu.

Uluslararas sistemde önemli deiimlerin yaand bu kritik dönemde Türkiye-AB birlikteliinin önemine dikkati çekilen toplantda, Türkiye ile AB arasndaki diyalog ve i birliinin artrlmasnn, sadece taraflar açsndan deil, daha geni bir corafyada refah ve barn salanmas açsndan da önemli olduu vurguland.

Ana Sayfaya Git