Cerablus'a "İyilik Merkezi"

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen, alt yapıdan sağlık ve eğitime kadar pek çok hizmetin Türkiye tarafından karşılandığı Cerablus'ta, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince "İyilik Merkezi" kurulacak.

Haberler 07.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat kapsamnda, terör örgütü DEAtan temizlenen, pek çok alanda hizmetleri Türkiyede tarafndan karlanan Halepin Cerablus ilçesi, yilik Yardmlama ve Dayanma Derneinin (YLKDER) kuraca yilik Merkezine kavuacak.

Türk Silahl Kuvvetleri Müterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriyenin kuzeyinde terör tehditlerine kar yürütülen harekat kapsamnda, Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAtan temizlenen Cerablus, Türkiyenin yardm eli sayesinde bölgenin güvenli liman haline geldi.

Suriyeliler için özgürlüün simgesi haline gelen Cerablusun, Frat Kalkan Harekatndan bu yana hemen her türlü ihtiyac Türkiye tarafndan karlanyor.

Alt yapdan salk hizmetlerine, eitimden insani yardmlara kadar pek çok alanda Türkiyenin yardm elinin uzand Cerablusta, yardmlarn datlmas konusunda yeni bir döneme geçiliyor. Gaziantepteki Anadolu Platformu bünyesinde hizmet veren YLKDER tarafndan, Cerablusun kent merkezindeki yaklak 2 dönümlük arazide yilik Merkezi kuruluyor.

Araziye yerletirilen konteynerlerde yardmlarn datlmas için çalmalarn sürdüren dernek yetkilileri, market ve maaza konseptinde dizayn edecei konteynerlerde ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacak. Dernek tarafndan belirlenen ihtiyaç sahiplerine verilecek kartlarda, yilik merkezinden alveri yapma imkanna kavuacak Cerabluslular için merkez bünyesinde sosyal kafe de oluturulacak. Ücretsiz çay ve kahve ikramnn yaplaca, stma ve soutma sistemi kurulacak çadrdan kafede, kütüphane de yer alacak. Arapça ve Türkçe gazetelerin günlük olarak bulunaca sosyal kafeye gelen Suriyeliler, scak içeceklerini yudumlarken gazete ve kitaplarn da okuyabilecek.

Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve YLKDER Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, AA muhabirine yapt açklamada, Suriyedeki iç savan ilk gününden itibaren Suriyedeki mazlum halka Türkiyedeki hayrseverlerin yardmlarn ulatrdklarn söyledi.

Frat Kalkan Harekatnn ardndan Cerablustaki halkn da yardmna kotuklarn anlatan Kaçmazer, Bugüne kadar Cerablusa getirdiimiz yardmlar, ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüyorduk ancak ihtiyaç sahiplerinin daha rahat hareket edebilmeleri ve kendilerini daha iyi hissetmeleri için yilik Merkezi kurmay kararlatrdk. Buradan yararlanacak insanlar için kartlar bastrdk ve ihtiyaç sahiplerine verdik. Onlar kendi aile nüfusuna göre gelip marketimizden ve giysi maazamzdan kartlaryla alveri yapp ihtiyaçlarn gidecek. dedi.

Öte yandan, bahçedeki bo alana kurulan hangar çadrn kafe olarak hizmet vereceini belirten Kaçmazer, öyle konutu:

çadrmz insanlarn sosyalleebilecei bir yer olacak. Buradaki insanlar, ciddi travmalar yaam. Bizler de elimizden geldiince onlardaki savan izlerini silmeye çalacaz. Bu kapsamda Cerablustaki insanlarn büyük bölümü uzun zamandr gazete veya kitap okuyamamlar. Biz de bu kafede kütüphane kuracaz, günlük gazetelerinin gelmelerini salayacaz. Sürekli scak içecek ikrammzn olaca çadrda insanlar kitaplarn veya gazetelerini okurken, bir eyler içecek.

Kaçmazer, yardm malzemelerinin yerletirildii yilik Merkezinin yaklak 10 güne kadar hizmet verebilir hale geleceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git