Cerablus'ta polis teşkilatı kuruldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta 440 kişilik ekipten oluşan polis teşkilatı mensupları, düzenlenen törenin ardından göreve başladı.

Haberler 25.01.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat kapsamnda terör örgütü DEAtan temizlenen Cerablusta 440 kiilik ekipten oluan polis tekilat mensuplar, düzenlenen törenin ardndan göreve balad.

Türk Silahl Kuvvetleri Müterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriyenin kuzeyinde terör tehditlerine kar balatlan Frat Kalkan Harekat kapsamnda Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAtan temizlenen Cerablusta düzenli polis tekilat kuruldu.

Asayiten terörle mücadele ve trafie kadar farkl alanlarda eitim alan polisler, il emniyet müdürlüü olarak hazrlanan binada, görevlerine balamadan önce yemin etti.

Tek tip kyafet ve ekipmanlaryla dikkati çeken polislerden terörle mücadele görev alacaklar ise farkl forma giydi.

Öte yandan, bina çevresine de polislerin kullanaca zrhl ve binek araçlar dizildi.

- Cerablusta bugün bir umut yaklyor

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, törende yapt konumada, Frat Kalkan Harekatyla özgürletirilen Cerablusun her gününün dünden daha iyi olacan söyledi.

Türkiyenin Cerablus için verdii desteklerin tamamnn insanlk namna olduuna dikkati çeken Yerlikaya, Bugün çok önemli bir gün yayoruz. Özgür, kendini yönetebilen bir Suriye için düzenli polis tekilatna kavuan Cerablustan bir umut yaklyor. dedi.

Cerablusta bulunan ÖSO askerlerinin kendilerinden Bizim artk polis tekilatmz olmal. Bunun için hizmet içi eitim, teknik ekipman ve donanm için Türkiye bize yardmc olur mu? dediini anlatan Yerlikaya, öyle devam etti:

Polis tekilatnn kurulmas için çalmalar bu teklifle balad. Gelen teklifi, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoana ilettik. Kendisi de ilgili bakanla ve bizlere bu konuda talimat vererek çalmalara balamamza vesile oldu. Bu kardelerimiz 5 hafta boyunca Mersinde eitim ald. nallah bu kardelerimiz, Cerablusun daha güvenli ve huzurlu bir yer olmasn salayacak.

- Suriye Suriyelilerindir

ÖSO gruplarndan El Hamza Tugay Komutan Ebu Celal ise Frat Kalkan Harekat sayesinde Cerablusun eski günlerinden daha iyisine kavuacan dile getirdi.

Halkn Cerablusun yönetiminde söz sahibi olduunu, kendilerinin de bu süreçte huzur ve güven unsurlarn oluturmaya katk salayacaklarn anlatan Celal, Cerablus, Cerabluslularn, Suriye Suriyelilerindir. Bunu herkes bilmeli. Biz Türkiyedeki kardelerimiz sayesinde Cerablusta hayal ettiimiz Suriyenin temellerini atyoruz. nallah daha iyi günler de gelecek. diye konutu.

Cerablus Jandarma Komutan Raid Hamed de çok ciddi eitimlerden geçirildiklerini ve artk halkn huzuru, mutluluu ve güveni için var güçleriyle çalacaklarn kaydetti.

- Cinayetten asayie her alana bakacak

Cerablus Emniyet Müdürü Abdurrezzak Aslan el- Laz da AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütü DEAtan kurtarlan Cerablusta güvenlii ve asayii bundan sonra kendilerinin salayacan belirtti.

Cerablusta polis tekilat kurulmas konusunda eitimler aldklarn ifade eden Laz, 440 personelimiz Mersinde polis okulunda eitimlerini tamamlayarak bugün Cerablusta güvenlii salamaya çalacaklar. Özgür Suriye Polisi cinayetten asayie hrszlk olaylarna kadar her eye bakacak. ifadelerini kulland.

Törende protokol üyeleri, göreve balayan polislerle hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git