Cesur Kız Özgür

İsrail'in dün sabah serbest bıraktığı Ahed et-Temimi ve annesi, Batı Şeria'daki Nebi Salih beldesinde coşkuyla karşılandı.

Haberler 30.07.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail yönetiminin serbest brakt Hanzala Cesaret Ödülü sahibi Filistinli cesur kz Ahed et-Temimi (17) ve annesi, baba oca Nebi Salih beldesinde cokuyla karland.

gal altndaki Bat eriann Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin giriinde dün sabah serbest braklan Temimi ve annesi Neriman, belde halk, yabanc aktivistler ve çok sayda basn mensubu tarafndan karland.

Sevinç gösterilerinin yan sra karlama srasnda srail igalini knayan ve Temiminin direniini öven sloganlar atld.

Temimiyi karlayanlar arasnda Filistin Kurtulu Örgütü Bakan Yardmcs Mahmud el-Alul da hazr bulundu.

Temimi ve annesi, beldede ilk olarak srail askerlerinin 6 Haziranda düzenledii baskn srasnda ehit ettikleri zzeddin et-Temiminin evini ziyaret etti.

srail yönetimi, 8 ay hapis cezasna çarptrlan Ahed et-Temimi ve annesini bu sabah serbest brakmt.

Temimi, serbest braklmasnn ardndan gazetecilere yapt ilk açklamada, Filistin halk igal bitene kadar direnie devam edecek. demiti.

- Ne olmutu?

srail askerleri, Temimiyi 19 Aralk 2017de Ramallahta ailesiyle yaad eve baskn düzenledikten sonra gözaltna almt. Annesi Nerimann da kzyla ilgili bilgi almak üzere gittii Ramallahn dousundaki gözalt biriminde srail askerleri tarafndan gözaltna alnmt.

gal altndaki Bat eriann Ramallah kentine bal Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir srail askerine tokat att görülen videosu yaymlanan Ahedin, srail askerlerine saldr ile suçland belirtiliyor.

Filistinli cesur kz olarak da bilinen Ahed, 2012de aabeyi gözaltna alndnda srail askerlerine kar gösterdii tavr nedeniyle stanbulda Hanzala Cesaret Ödülüne layk görülmütü.

Ahed, Babakan olduu dönemde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla da bulumutu.

Ana Sayfaya Git