Cezayir'de doğalgaz tesislerine saldırı

Amerikalı yetkililer, Cezayir'in İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesinde doğalgaz tesislerine düzenlenen saldırıda bir Amerikalının öldüğünü bildirdi.

Haberler 19.01.2013 - 00:26 Son Güncelleme : 19.01.2013 - 00:26

Yetkililer, tesislerde hayatını kaybeden Amerikalının kimliğini, Teksaslı Frederick Buttaccio olarak açıklarken, bu kişinin ne şekilde öldüğü konusunda ise bilgi verilmedi.

Amerikalı yetkililer, Buttaccio’nun cesedinin teslim alındığını ve ailesine haber verildiğini kaydetti.

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ayn Emnas bölgesinde doğalgaz tesislerinde tehlikede olan Amerikalılar ve diğer rehineler konusunda güncel bilgi almak için Cezayir Başbakanı Abdülmalik Sellal ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Clinton, Japonya’nın yeni Dışişleri Bakanı Fumio Kişida ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Cezayir’de yaşanan krizin, Kuzey Afrika’da radikallerin oluşturduğu tehdidin altını çizdiğini ifade ederek, ABD’nin kriz sona erdikten sonra da teröristlerle savaşta Cezayir ve bölgedeki diğer ülkelerle çalışmalarını artırma sözü verdi.

Hillary Clinton, masum hayatların korunması için azami dikkat gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, Cezayir’in doğalgaz tesislerine yönelik operasyonunu savundu.

Clinton, ’’Şunu unutmayalım; Bu, bir terör eylemi. Suçu işleyenler teröristler’’ dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Cezayir Başbakanı Sellal’in, ’’doğalgaz tesislerinde yürüttükleri operasyonun sürdüğü, durumun hala değişken olduğunu’’ söylediğini aktardı.

Beyaz Saray da ABD Başkanı Barack Obama’ya Cezayir’deki olayla ilgili olarak ulusal güvenlik ekibi tarafından bilgi verildiğini açıkladı.

AA

Ana Sayfaya Git