Coniler kalıcı!

ABD Temsilciler Meclisi heyeti, Iraklı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerde Amerikan askerlerinin uluslararası koalisyon gücünün bir parçası olarak Irak'ta kalması gerektiğini ifade etti.

Haberler 21.03.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Temsilciler Meclisi heyetinin, Irak temaslar srasnda ülke yetkilileriyle gerçekletirdii görümelerde terör örgütü DEA kart uluslararas koalisyonun bir parças olarak Amerikan askerlerinin Irakta varlk göstermesi gerektiini belirttii açkland.

ABDnin Badat Büyükelçiliinden yaplan yazl açklamada, ABD Temsilciler Meclisinden John Garamendi bakanlndaki heyetin Irak Babakan Adil Abdulmehdi, Meclis Bakan Muhammed el-Halbusi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani ile görümeler gerçekletirdii belirtildi.

Görümelerin Badat ve Erbilde yapld aktarlan açklamada, ABDli heyetin Irakl yetkililerle bata terör örgütü DEAn nihai ekilde ortadan kaldrlmas olmak üzere ikili ilikiler ve i birlii konularn ele ald kaydedildi.

Amerikan heyetinin görümeler srasnda Irakl yetkililere, Irak merkezi hükümetinin çars üzerine (ABD askerleri) güvenlik güçlerine destek verdi. ABD askerleri, DEAa kar kurulan uluslararas koalisyon güçlerinin bir parças olarak Irakta kalmaldr. mesajn ilettikleri aktarld.

ABD Temsilciler Meclisi heyetinin ayrca Irakn egemenliine sayg gösterilerek DEA gibi radikal örgütlerin nihai ekilde ortadan kaldrlmas ve ortak hedeflere ulalmas için sürekli i birliinin önemine dikkati çektii ifade edildi.

Söz konusu heyet 18 Martta Iraka gelerek Badat ve Erbilde bir dizi temaslarda bulunmutu.

ABDnin askeri varl Irakta bir süredir tartma konusu oluyor. Baz partiler Amerikan askerlerinin ülkeden çkarlmasn istiyor. Son olarak Irakl 55 milletvekili bu yönde bir karar alnmas için Meclis Bakanlna önerge vermiti.

- ABDnin Iraktaki varl

ABD, 2003te igal ettii Irakta yaklak 165 bin askeriyle Aralk 2011e kadar varlk göstermi, bu tarihten sonra ise dönemin ABD Bakan Barack Obamann talimat üzerine tüm askerlerini Iraktan çekmiti.

Ancak 10 Haziran 2014te terör örgütü DEAn ortaya çkmasndan sonra dönemin Irak Babakan Nuri el-Malikinin çars üzerine Washington yönetimi yeniden Iraka asker göndermiti.

Ana Sayfaya Git