Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turuna çıkacak

Yapılacak baş başa ve heyetler arası görüşmelerde, ilgili ülkelerle ikili ilişkilerin ve iş birliğinin tüm yönleriyle ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor

Haberler 25.02.2018 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Maliye resmi ziyaret gerçekletirecek.

Cumhurbakanl Basn Merkezinden yaplan açklamaya göre, Erdoan, 26 ubat-2 Mart tarihleri arasnda Afrika turu kapsamnda Cezayir, Moritanya, Senegal ve Maliye gidecek.

Ziyaretleri vesilesiyle Cumhurbakan Erdoann, mevkidalaryla yapaca ba baa ve heyetler aras görümelerinde, ilgili ülkelerle ikili ilikilerin ve i birliinin tüm yönleriyle ele alnmas, bölgesel ve uluslararas gelimeler hakknda görü alveriinde bulunulmas öngörülüyor.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin, Afrikadaki güçlü tarihi balar bulunan ve önemli ekonomik ortaklarndan Cezayiri, cumhurbakan sfatyla ikinci kez ziyaret edecek.

CEZAYRE GDECEK

Cezayirden sonra Sahraalt Afrikada Moritanyada 28 ubat çaramba günü temaslarda bulunacak Erdoan, bu ziyareti takiben ikili ilikilerin mükemmel düzeyde seyrettii Senegale geçecek.

Ziyaret programnn son duranda ise köklü tarihi ve kültürel ilikilere sahip olunan Mali yer alacak.

Açklamada, Cumhurbakan Erdoann, Moritanya ve Maliyi ziyaretlerinin, Türkiyeden bu ülkelere cumhurbakan düzeyinde gerçekletirilen ilk resmi ziyaretler olmas bakmndan tarihi öneme sahip olduu belirtildi.

Ziyaretler kapsamnda, Cezayir ve Senegalde i forumlar da düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git