Dışişleri: Irak'taki şiddet olaylarını endişeyle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın Bağdat ve güney vilayetlerinde gösterilerin yeniden başlamasıyla yaşanan şiddet olayları ve barışçıl göstericilere karşı orantısız güç kullanıldığı yönündeki haberleri derin endişeyle karşılıyoruz" denildi.

Haberler 28.10.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Irak halknn meru beklentilerini karlayacak, ülkede huzur ve istikrar salayacak reformlarn hayata geçirilebilecei ortamn süratle tesis edilmesinin ümit edildii belirtildi. Açklamada, unlar kaydedildi:

TÜRKYE ENDEYLE KARILIYORUZ

Irakn Badat ve güney vilayetlerinde gösterilerin yeniden balamasyla yaanan iddet olaylar ve barçl göstericilere kar orantsz güç kullanld yönündeki haberleri derin endieyle karlyoruz. Olaylarda çok sayda can kayb ve yaralanmann vuku bulmasndan büyük üzüntü duyuyoruz. Irak halknn meru beklentilerini karlayacak ve ülkede huzur ve istikrar salayacak reformlarn hayata geçirilebilecei bir ortamn süratle tesis edilmesini ümit ediyoruz. Gösteriler srasnda hayatn kaybeden Irakl kardelerimize Allahtan rahmet ve yarallara acil ifalar diliyoruz.

Ana Sayfaya Git