DEAŞ'ın direnci kırıldı, El Bab'da sona yaklaşıldı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da terör örgütü DEAŞ'ın direncinin kırıldığı ve kentin tamamen ele geçirilmesinde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Haberler 18.02.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, Frat Kalkan Harekatnn sürdüü El Baba ilikin gelimeler paylald. DEA tehdit ve saldrlarnn önlenmesi, göç eden Suriyelilerin yurtlarna dönüünün salanmas amacyla balatlan harekatta TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Azez-Cerablus hattndaki 229 meskun mahal ve 1910 kilometre karelik alanda kontrolü salad belirtildi.

9 Aralk 2016 tarihinde balatlan El Bab harekatnda kentin bat, dou ve kuzeyden kuatld, güney kesimi kontrol eden Halep-Münbiç arasndaki anayolun ise dost unsurlarn kontrolüne geçtii, Bab-Tadif kavanda da kontrolün saland kaydedildi. Kentin mahallelerine ulaldna deinilen bilgilendirmede, El Babn büyük bölümünde kontrolün salandn, arama tarama faaliyetleri ile ehrin tamamen kontrolüne yönelik planl harekatn icrasna devam edildii vurguland.

EL BAB BÖLGESNE

9-15 ubat tarihleri arasnda 166s DEA, 19u PKKl 185 teröristin etkisiz hale getirildii, 3 cephanelik, 3ü boma yüklü, 2si silahl, 2si silahsz 7 araç ile 3 komuta merkezi, 213 bina ve 10 savunma mevzisinin imha edildii belirtilirken, saylar belirgin ölçüde azalm olsa da tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edildii kaydedildi.

DEAn bölgeden temizlenmesine yönelik harekat sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin de hassasiyetle uygulanmasna devam edildii belirtilen bilgilendirmede, Bu hafta içinde Türk Silahl Kuvvetlerinin etkin ve kararl mücadelesiyle El Bab bölgesinde kontrolün tamamen ele geçirilmesine yönelik yürütülen harekatta sona yaklalm olup, DEA terör örgütünün direnci büyük ölçüde krlmtr denildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin öncelikli hedeflerinden birisinin bölgedeki huzur ve barn tesis edilmesi, bölge sakinlerinin tekrar evlerine dönerek normal yaamlarna geri kavuabilmeleri hususu önündeki DEA terörü engelinin her geçen gün ortadan kalktna deinilen bilgilrermede, gelinen aamada TSKnn Frat Kalkan ve Musul Harekat kapsamnda koalisyonun gerektirdii ibirlii ve koordinasyon esaslarn gözeterek destek faaliyetlerine devam ettii, teröristle mücadelenin gerektirdii kolluk kuvvetlerine destek kapsamnda da operasyonel faaliyetlerini yerine getirme azim ve kararlln sürdürdüüne iaret edildi.

Ana Sayfaya Git