DEAŞ’tan YPG'ye bombalı saldırı

YPG/PKK ve DEAŞ'ın Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde çatışmaları devam ediyor. Çatışmalarda ve DEAŞ'ın bombalı araç saldırılarında 45 YPG/PKK'lı öldü.

Haberler 16.09.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKK ve DEAn Suriyenin dousundaki Deyrizor ilinde çatmalar 5 gündür devam ediyor. çatmalarda ve DEAn bomba yüklü araçlarla düzenledii saldrlarda 45 YPG/PKKl terörist öldü.

Deyrizorun dou krsalnda yer alan ve terör örgütü DEAn son kalesi Heccin ilçesinde ve çevresindeki bölgelerde sal gününden bu yana YPG/PKK ve DEAl teröristler arasnda çatmalar yaanyor.

Deyrizordaki yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, YPG/PKKl ABD ve Fransz güçlerinin desteiyle, Heccin ilçesi ve Bagus beldesini ele geçirmek için saldrlar düzenliyor.

BOMBALI SALIDRII

Devam eden çatmalarda YPG/PKKl Bagus belde merkezinin eyh Hamad mahallesini ele geçirdi.

Örgütler arasndaki çatmalar ve DEAn bombal araç saldrlarnda son 5 günde 45 YPG/PKKl öldü.

DEA kart Uluslararas Koalisyon çats altndaki ABD ve Fransz güçleri ile YPG/PKK, ilçeyi ele geçirmek için Frat Nehri üzerinden bölgeye son bir ay içerisinde sava botlar ve ar silahlar sevk etmiti. Deyrizorda halihazrda yaklak 2 bin 500 DEAl unsurun yaklak bini Heccinde yer alyor.

YPG/PKK, ABDnin desteiyle, Frat Nehrinin dousunda Deyrizorun dou ve bat krsalndaki bölgeleri igal ediyor. Suriye topraklarnn yaklak yüzde 28i YPG/PKKnn igalinde bulunuyor. DEA ise Suriyede 3 noktada varln sürdürüyor. Örgüt, Suriye topraklarnn, yüzde 3,3ünü kontrolünde bulunduruyor.

Ana Sayfaya Git