Görüş Bildir

DEAŞ’tan YPG'ye bombalı saldırı

YPG/PKK ve DEAŞ'ın Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde çatışmaları devam ediyor. Çatışmalarda ve DEAŞ'ın bombalı araç saldırılarında 45 YPG/PKK'lı öldü.

DEAŞ’tan YPG'ye bombalı saldırı

YPG/PKK ve DEAŞ'ın Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde çatışmaları 5 gündür devam ediyor. Çatışmalarda ve DEAŞ'ın bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılarda 45 YPG/PKK'lı terörist öldü.

Deyrizor'un doğu kırsalında yer alan ve terör örgütü DEAŞ'ın son kalesi Heccin ilçesinde ve çevresindeki bölgelerde salı gününden bu yana YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK'lı ABD ve Fransız güçlerinin desteğiyle, Heccin ilçesi ve Bagus beldesini ele geçirmek için saldırılar düzenliyor.

BOMBALI SALIDRII

 Devam eden çatışmalarda YPG/PKK'lı Bagus belde merkezinin Şeyh Hamad mahallesini ele geçirdi.

Örgütler arasındaki çatışmalar ve DEAŞ'ın bombalı araç saldırılarında son 5 günde 45 YPG/PKK'lı öldü.

 DEAŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon çatısı altındaki ABD ve Fransız güçleri ile YPG/PKK, ilçeyi ele geçirmek için Fırat Nehri üzerinden bölgeye son bir ay içerisinde savaş botları ve ağır silahlar sevk etmişti. Deyrizor'da halihazırda yaklaşık 2 bin 500 DEAŞ’lı unsurun yaklaşık bini Heccin'de yer alıyor.

YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle, Fırat Nehri'nin doğusunda Deyrizor'un doğu ve batı kırsalındaki bölgeleri işgal ediyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. DEAŞ ise Suriye'de 3 noktada varlığını sürdürüyor. Örgüt, Suriye topraklarının, yüzde 3,3'ünü kontrolünde bulunduruyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi