Devleti yıkmaya çalışıyorlar

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ülkede devam eden gösterilere ilişkin, "Devleti yıkma girişiminde bulunanlara karşı savaşacağız." dedi.

Haberler 08.10.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakent Badatta düzenledii basn toplantsnda, 1 Ekimden bu yana devam eden gösterilere ilikin deerlendirmelerde bulunan Feyyad, Devleti ykma giriiminde bulunanlara kar savaacaz. Uruna kan dökerek ve kurbanlar vererek ina ettiimiz anayasay savunacaz. diye konutu.

Irak Silahl Kuvvetlerinin her türlü siyasi anlamazlktan uzak olduunu, siyasetle bir ilgisi bulunmadn ve yalnzca anayasa ve devleti korumaya çaltn ifade eden Feyyad, unlar kaydetti:

DEVLET YIKMA PLANI

Yaplacak soruturmalar neticesinde gösterilerdeki öldürme ve iddet olaylarnn arkasnda kimlerin bulunduu ortaya çkarlacak. Hiç kimsenin halkmzn güvenliini kastetmesine izin vermeyeceiz.

Feyyad son olarak ülkedeki gösterileri provoke edenlerin arkasnda kimlerin bulunduunu ve Irak hedef alan bir plann söz konusu olduunu bildiklerini ifade etti. Irakl yetkili bu konuda herhangi bir ülke ismi zikretmekten ise kaçnd.

Irakta bakent Badat ve güneydeki vilayetler, 1 Ekimden bu yana yolsuzluk, isizlik ve kamu hizmetlerinin yetersizlii nedeniyle düzenlenen gösterilere sahne oluyor.

Hükümet kart gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bugüne kadar 100den fazla kii hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git