Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kırım' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, "Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin 6 yıl önce bugün düzenlenen gayrımeşru bir referanduma dayanarak Rusya Federasyonu tarafından hukuka aykırı şekilde ilhak edilmesi, ülkemiz ve uluslararası toplum tarafından tanınmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Haberler 17.03.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, Ukrayna Krm Özerk Cumhuriyetinin 6 yl önce bugün düzenlenen gayrmeru bir referanduma dayanarak Rusya Federasyonu tarafndan hukuka aykr ekilde ilhak edilmesi, ülkemiz ve uluslararas toplum tarafndan tannmamaktadr açklamasnda bulundu.

LHAKI TANIMIYORUZ

Bakanlk, Krmn yasad ilhaknn 6nc yl dönümüne ilikin yazl açklamada bulundu. Açklamada, Ukrayna Krm Özerk Cumhuriyetinin 6 yl önce bugün düzenlenen gayrmeru bir referanduma dayanarak Rusya Federasyonu tarafndan hukuka aykr ekilde ilhak edilmesi, ülkemiz ve uluslararas toplum tarafndan tannmamaktadr. Krmn asli unsurlarndan olan Krm Tatar Türklerinin tarihi vatanlarnda esenlik ve güven içinde yaamalar, kültürel kimliklerini korumalar ve ilhaktan kaynaklanan maduriyetlerinin giderilmesi Türkiye bakmndan öncelikli olmay sürdürecektir denildi. Ayrca, Türkiyenin stratejik orta Ukraynann toprak bütünlüüne ve egemenliine olan desteini bu vesileyle bir kez daha teyit ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git