Dışişlerinden Lübnan basınındaki "Afrin" haberlerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Afrin bölgesi yakınlarındaki Brat Antik Şehri'nde bulunan Juliana Kilisesi'nin ve Brat Manastırı'nın Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava harekatları sırasında bombalandığı ve tahrip edildiği yönündeki haberlerin tümüyle gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haberler 25.03.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözcü Aksoy, Zeytin Dal Harekat çerçevesinde Afrin Bölgesindeki iki kutsal mekann bombaland yönünde Lübnan basnnda yer alan aslsz iddialar hakkndaki soruya yazl cevap verdi.

Aksoy, cevabnda unlar kaydetti:

HAVA HAREKATI YALANLANDI

Zeytin Dal Harekat çerçevesinde Afrin bölgesi yaknlarndaki Brat Antik ehrinde bulunan Juliana Kilisesinin ve Brat Manastrnn Türk Silahl Kuvvetlerinin hava harekatlar srasnda bombaland ve tahrip edildii yönündeki aslsz haberler resmi SANA Ajansna atfen dünkü Lübnan basnna yansmtr. Söz konusu haberler tümüyle gerçek ddr.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan bugüne kadar Brat bölgesine ve dolaysyla Juliana Kilisesine ve Brat Manastrna yönelik hiçbir hava harekat gerçekletirilmemitir. Esasen Juliana Kilisesinin 2013te silahl gruplar tarafndan ar ekilde tahrip edilmi olduu açk kaynaklardan da rahatlkla teyit edilebilecek bir bilgidir.

Medyada yer alan bu haberin, Zeytin Dal Harekat kapsamnda Türkiyeye yönelik bir süredir yabanc medya organlarnda yer alan, kayna ve amac belli, aslsz haberlerin son örneini tekil ettiinin altn çizen Aksoy, ddialarn aksine harekatn balangcndan itibaren dini ve kültürel yaplar, tarihi eserler ve arkeolojik alanlarn zarar görmemesi için her türlü tedbir alnmtr. ifadesini kulland.

Aksoy, haberlerin tekzibine yönelik Lübnan makamlar nezdinde gerekli giriimlerde bulunulduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git