Dünya şokta!

Etiyopya'da yolcu uçağı düştü; 157 kişiden haber alınamıyor.

Haberler 11.03.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurbanlar arasnda Kenya ve Etiyopyallarn yan sra Kanadal, çinli, Amerikal, talyan, Fransz, ngiliz, Msrl, Hint, Slovak ve BM pasaportu tayan yolcular bulunuyor.

Etiyopya Havayollar, bir Boeing 737 uçaklarnn, 149 yolcusu ve 8 kiilik mürettebatyla, Nairobi seferi srasnda henüz bilinmeyen bir nedenle dütüünü duyurdu. Boeing 737-8 Max tipi yolcu uçann radar kaytlarna göre 395inci tarifeli seferini gerçekletirirken dütüü ortaya çkt.

KALKITAN HEMEN SONRA DÜTÜ

Etiyopya Havayollarnn açklamasnda, kalktan 6 dakika sonra düen uçakta 149 yolcu ve 8 kiilik mürettebat bulunduu, kazann Addis Ababann 50 kilometre güneyinde Debre Zeit yaknnda meydana geldii belirtildi.

Devlete ait yayn kuruluu EBC, uçakta 157 kiiden kurtulan olmadn duyurdu. Havayollarnn sözcüsü de kurbanlar arasnda 32 Kenya ve 9 Etiyopya vatandann bulunduunu söyledi. Yetkililer, uçakta ayrca 18 Kanada, 8 çin, 8 ABD, 8 talya, 7 Fransa, 7 ngiltere, 6 Msr, 5 Hollanda, 4 Hindistan, 4 Slovakya vatandann ve 4 de BM pasaportu tayan yolcunun bulunduunu kaydetti.

Etiyopya Havayollarnn üst yöneticisi Tewolde Gebremariam, uçan pilotunun imdat çars yaptn ve Addis Ababaya geri dönü için izin istediini, pilota dönü izninin verildiini söyledi. Gebremariam, kazayla ilgili soruturmann uluslararas standartlara uygun olarak yürütüldüünü sözlerine ekledi.

Etiyopya Babakan Abiy Ahmedkazada ve Kenya Devlet Bakan Uhuru Kenyatta, kazada hayatn kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. Boeing 737-8 MAX tipi uçan düü nedeni henüz bilinmiyor. Devlete ait Etiyopya Havayollarnn, Afrikada en iyi havaclk irketlerinden biri olduu ifade ediliyor. Etiyopya Havayollarnn, Boeing 737-8 MAX uçan 15 Kasm 2018de Boeing firmasndan teslim ald da belirtildi.

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN

Etiyopya Babakan Abiy Ahmed, Twitter hesabndan yapt açklamada, sevdiklerini kaybedenlere Etiyopya hükümeti ve halk adna basal diledi.

Boeingin Twitter paylamnda, yolcular ve mürettebatn hayatlarn kaybetmeleri ile ilgili üzüntü duyduklarn ve teknik ekiplerinin ABD Ulusal Tamaclk Güvenlik Kurulunun yetki ve emriyle teknik yardm salayacaklarn duyurdu. Bole Uluslaras Havalimannda uçak seferlerinin bir bölümü kaza sonras iptal edildi.

UçAIN DÜÜ NEDEN

149 yolcu ve 8 mürettebat tayan Etiyopyann Addis Ababa kentinden Kenyann Nairobi kentine uçu yapt srada düen Boeing 737-8 Max tipi uçan kaytlara göre üretim tarihinin 2018 yl olduu ve ilk uçuunu ise 30 Ekim 2018 ylnda yapt belirlendi. Kalktan 6 dakika sonra Addis Ababann 62 kilometre güneydousuna düen uçan daha önceki radar kaytlarna göre, 12 Kasm 2018 tarihinde Etiyopya Havayollarnn filosuna katlmak üzere Seattledan yola çkt belirlendi. 17 Kasm 2018den itibaren ise uçan, Etiyopya Havayollarnda tarifeli uçulara balad ve son uçula beraber 395inci tarifeli uçuunu yapt radar kaytlarna yansd.

Ana Sayfaya Git