Dünyanın en yaşlı adamının istediği oldu! Öldü!

Dünyanın en yaşlı insanı Endonezyalı Gotho, hayatını kaybetti. 146 yaşında ölen adam, köyünde defnedildi.

Haberler 02.05.2017 - 17:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann en yal insan öldü. Son senelerde devaml olarak ölmek istediini açklayan dünyann en yal insan, 146 yandaki Gotho, hayatn kaybetti. Yaad köyde defnedilen Gothonun Endonezyal olduu ve en yal insan olarak bilindii kaydedilmiti.

Dünyann en yal insan olduu ileri sürülen Endonezyal Mbah Gotho (146), Cava eyaletine bal Sragen kentinde hayata veda etti. Son yllarda sk sk artk ölmek istediini dile getiren Gotho, evinde vefat etti. Gotho,12 Nisanda kötüleen sal nedeniyle hastaneye kaldrlm, ancak 6 gün sonra kendi isteiyle taburcu edilmiti. Yaknlar, Gothonun taburcu edildikten sonra çok az yemek yediini söyledi. Gotho, Cavann merkezindeki köyünde defnedildi.

Gothonun torunu Mas Suryanto da geçen yl AA muhabirine yapt açklamada Dedemin yayla ilgili tek hatrlad ey, 1880 ylnda Hollanda sömürgesi srasnda açlan bir eker fabrikas. Fabrikann açlna 10 yandayken gittiini söylemesi, yetkililerin yan belirlemesinde en önemli ipucu oldu. Dedemin salk durumu yana göre gayet iyi. Gözlerinde sorun olduu için televizyon izleyemiyor, ancak sürekli radyo dinliyor. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git