Emmanuel Macron: NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü'nü (NATO) ölü bir beyin olarak tanımladı ve Avrupa'nın müttefiklerini koruması için ABD'ye güvenemeyeceğini söyledi.

Haberler 08.11.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Macron, Elysee Saraynda The Economiste verdii röportajda, ABDnin ball kapsamnda NATOnun gerçekliini yeniden deerlendirmemiz gerektiini düünüyorum. ABD ve NATO müttefikleri arasnda stratejik karar alma aamas koordinasyonu yok. dedi.

NATO çIKII YAPTI

NATOnun, müttefiklerden birine yaplan saldrnn dierlerine de yapldn öngören Beinci Maddesinin geçerliliine hala inanp inanmadna yönelik sorulan soruyu ise Macron, Bilmiyorum. Beinci Madde yarn ne ifade edecek ki? eklinde yantlad.

Avrupann uçurumun kenarnda durduunu belirten Macron, u an deneyimlediimiz ey NATOnun beyin ölümüdür. dedi ve Avrupann uyanmas gerektii, kendisini jeopolitik bir müterek olarak düünmedii sürece silinecei uyarsn yapt.

ABD Bakan Donald Trumpn Avrupa Birliinin Avrupa projesi fikrini benimsemediini belirten Macron, bölgenin ayrca Brexit sebebiyle oldukça zarar gördüünü vurgulad.

Macron, ABDnin Avrupaya srtn döndüünü söyledi ve Avrupann kendi ordusunun kontrolünü almas gerektiinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git