Enkazdaki can pazarından kurtulamadılar

İdlib'de Esed'in savaş uçaklarının enkaza çevirdiği bina, 6 kişilik ailenin en küçük fertlerine mezar oldu.

Haberler 02.08.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve Rusyann bombardmanlarnn en büyük madurlar kadn ve çocuklar olmaya devam ediyor. dlibde Esed rejimine ait sava uçaklarnn enkaza çevirdii bina, 6 kiilik ailenin en küçük fertlerine mezar oldu.

Esed rejimine ait sava uçaklar, dlibe gerçekletirdii hava saldrlaryla sivilleri hedef almaya devam ediyor.

dlibin Eriha ilçesinde Esed rejiminin sava uçaklarnn geçen hafta enkaza çevirdii bina, 6 kiilik ailenin en küçük bireylerini ailelerinden kopard.

Skt enkazda, 5 yandaki Riham, 3 yandaki kz kardei Revan dördüncü kattan dümemesi için tutmaya çalt ancak küçük Rihamin gücü tükenince aa düen Revan yaamn yitirdi.

Büyük karde Riham da kaldrld hastanede yaam mücadelesini kaybetti.

Can pazarndan kurtulamadlar

çaresiz kalan amca Abdülahlik Hassunun kameralara yansyan çlklar ve çocuklarn ölümle pençeletii anlar, Suriyede sivil katliamnn en çarpc anlar olarak hafzalarda yer edindi.

Saldrda iki yeenini kaybeden amca Hassun, dehet dolu anlar anlatt.

Hassun, Sava uça saldr düzenleyince çat çöktü. Üst katmda oturan akrabalarmn yanna çktm. Kanlar içindeki bir kz aldm kucama. Kz bana kardelerim diye haykryordu. (Onlar) Aaya inip braktm ve yeniden çatya çktm. dedi.

Enkaz altnda kardeinin dier çocuklarn kurtarmaya çalan amca Hassun, öyle konutu:

Üst kata çkp enkazn arasnda 5 yandaki Rihamn 3 yandaki Revan kurtarmaya çaltn gördüm ancak küçük Revan dördüncü kattan yere dütü. Enkaz altndaki dier iki kz kurtarabildim. Ne konuacam bilmiyorum. Ne hissettiimi bilmiyorum. Her baba çocuklar için nasl korkup endie duyarsa ben de aynsn hissettim, yaadm.

Ana Sayfaya Git