Erbil'de neler yaşandı?

IKBY emniyet yetkilileri ve yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Türk konsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırı 2 kişi tarafından gerçekleştirildi, 2 kişi de restoranın önünde araçta bekledi.

Haberler 19.07.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn Erbil kentinde bir restoranda Türkiye Bakonsolosluk görevlisinin ehit edildii silahl saldrnn ayrntlar ortaya çkmaya balad.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) emniyet yetkilileri ve yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, sahte plakal araç kullanan 3 kii, saldry planladklar restorann önüne dün ilk olarak yerel saatle 11.30 sularnda geldi.

Araçtan inen saldrganlar, bir süre etraf gözlemledikten sonra olay bölgesinden ayrlp yarm saat sonra yanlarnda bir kiiyle daha tekrar restorana geldi.

Saldrganlardan 2si restorana girerken 2si kapnn önünde araçta bekledi. çeri giren silahl saldrganlar, Türk diplomatn hemen yan masasna oturarak sipari verdi.

Elde edilen bilgilere göre, durumu fark ettirmeden etraf kontrol eden 2 saldrgan, Türk diplomatn yemeini bitirip hesab istemesiyle harekete geçti. Saldrganlarn biri belinden çkard susturucu silahla yakn mesafeden dorudan Türk konsolosluk görevlisini hedef ald.

Bu srada ikinci saldrgan da ayaa kalkan Irakl 2 müteriye doru ate etmeye balad. Bu Irak vatandalarndan biri olay yerinde, dieri ise kaldrld hastanede hayatn kaybetti.

Türk diplomatla birlikte olduu belirtilen bir korumann saldrganlara doru ate açt ve bir saldrgann kaçmaya çalrken yaraland örenildi.

Restorann önünde bekleyen 2 kiiyle birlikte araca binen saldrganlar olay yerinden hzla kaçmay baard.

Restorann güvenlik kameras kaytlarnda faillerin yüzlerinin net bir ekilde belli olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git