Erdoğan, Putin ve Ruhani zirvesi, yakında Tahran'da

İran devlet televizyonu, üç liderin Suriye'deki son durumu masaya yatıracağını duyurdu. Son zirve ilkbaharda Türkiye'de gerçekleşmişti.

Haberler 13.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyin d politika danman Ali Ekber Velayeti, Astana bar sürecinin garantör ülkelerinin liderleri olan Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Türkiye Bakan Recep Tayyip Erdoan ve ran lideri Ruhaninin Suriye konulu bir sonraki zirvesinin yaknda Tahranda gerçekleeceini söyledi.

rann dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyin d politika danman Velayeti, ran devlet televizyonunda yaynlanan bir açklamasnda, Ruhani, Putin ve Erdoann Suriye konulu bir sonraki üçlü görümesinin yakn zamanda rann bakenti Tahranda yaplacan söyledi.

Ruhani, Putin ve Erdoann Suriyedeki çatmalarn sonlanmas amacyla yapt son üçlü görüme, nisan aynda Ankarada gerçeklemiti.

Velayetinin bu açklamas, Rusya lideri Putinle dün Moskovada yapt görümeyi izledi.

ranl danman ayrca, Putinle görümesinin çok yapc ve dostça geçtiini söyledi. Rusyann rann petrol sektörüne yatrm yapmay istediini belirten Velayeti, öyle devam etti: Liderimiz (Hamaney) stratejik ortamz olarak Rusyayla ilikilerimizin gelitirilmesine önem veriyor. Bu yol devam edecek. Rusya rann petrol sektörüne yatrm yapmaya hazr.

Ana Sayfaya Git