Erdoğan-Trump telefon görüşmesi

Beyaz Saray'dan, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Trump, Rakka operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri dönememesi için istikrarı sağlama evresine geçtiğimize göre, Suriye'deki ortaklarımıza verdiğimiz askeri yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi." ifadesi kullanıldı.

Haberler 26.11.2017 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, ABD Bakan Trump ile telefon görümesi gerçekletirdi.

Görüme hakknda Beyaz Saraydan yaplan yazl açklamada, iki liderin de bölgesel güvenlii tehdit eden tüm terör örgütlerine kar mücadelede ABD ile Türkiye arasndaki stratejik ortakln önemini yineledii belirtildi.

Açklamada, Trump ile Erdoann, Suriyeye ilikin Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlar ve ülkedeki iç sava sona erdirmek üzere Cenevredeki görümeleri destekledii vurguland.

Erdoan-Trump telefon görümesi

Ayrca açklamada, iki liderin, Suriyedeki insani krizin sona erdirilmesi, yerlerinden edilmi Suriyelilerin evlerine dönmesine izin verilmesi, kötü müdahalelerden ve teröristlerden arndrlm birleik bir Suriyenin istikrarnn salanmas gerektiine vurgu yapt aktarld.

ABDnin, PYD/PKKya Rakka operasyonu kapsamnda verdii silah ve ekipman destei kastedilerek, açklamada u ifadelere yer verildi:

Eski politikamzla tutarl bir ekilde, Bakan Trump, Rakka operasyonu tamamlandna ve DEAn geri dönememesi için istikrar salama evresine geçtiimize göre, Suriyedeki ortaklarmza verdiimiz askeri yardmlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakknda Cumhurbakan Erdoan bilgilendirdi.

Açklamada, iki liderin ayrca ABDden askeri ekipman almn da görütüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git