Erzen kenti!

Batman Valisi Hulusi Şahin: "Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl büyük öneme sahip"

Haberler 29.01.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi yerlerin turizme kazandrlmas ile ilgili kaz çalmalarnn, bilimsel titizlikle yürütülmesi için yaplmas gerekenlerin deerlendirildii bir toplant gerçekletirildi.

Vali Hulusi ahin bakanlndaki toplantya; Kozluk Kaymakam, Hasankeyf Kaymakam, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaça Türk Tarihi Ana Bilim Dal Bakan Doç. Dr. Meryem Gürbüz, ilgili kurulu temsilcileri ve kaz ekibi katld.

Kozluk Kaymakam Osman Bilicinin bilgilendirmesinden sonra, Batman Müze Müdürü eyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öretim Görevlisi Doç. Dr. Meryem Gürbüzün sunumlaryla balayan toplantda, 2019 ylnda yaplan kaz çalmalar, elde edilen arkeolojik varlklar ile tespit edilen sorunlar ve bunlarn çözümü yönünde atlacak admlar masaya yatrld.

ERZEN ANTK KENT

Erzen Antik Kentinin ve Balkl Gölün, tarih ve turizm açsndan büyük öneme sahip olduunu belirten Vali ahin, Tahminen haziran aynda balayacak 2020 yl ikinci kaz çalmalarn, yine ayn bilimsel titizlikle yapalm ve buluntular akademik yaynlarla bilim dünyas ile paylaalm. dedi.

Batmann Kozluk ilçesi Oyukta köyüne bal Yeilyurt mezrasnda, 3 bin yllk tarihi olduu tahmin edilen Erzen Antik Kentinde, 2019da turizme kazandrlmas amacyla kaz çalmalar balatlmt.

Ana Sayfaya Git