Esed İdlib'e saldırdı

Esed rejiminden İdlib'e hava ve kara saldırıları: 12 ölü

Haberler 18.12.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejiminin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde aralarnda pazar yerinin de bulunduu çok sayda noktaya düzenledii hava ve kara saldrlarnda ilk belirlemelere göre 12 sivil yaamn yitirdi.

Rejim güçleri öle saatlerinden itibaren Bidama beldesi ile Maasaran köyü, Maar eme, Maar imarin, Kenayes, Tel Mennis, Deyr arki, Maar urin, Gadefe köylerine hava ve kara saldrlar gerçekletirdi.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin ilk belirlemelerine göre, Bidamada 6, Maasaran köyündeki pazar yerinde 4, Kenayes ve Tel Minnis de 1er toplam 12 sivil hayatn kaybetti.

Saldrlarda çok sayda sivilin yaraland ve hayatn kaybedenler arasnda çocuklarn da bulunduu örenildi.

Bombardmanlar sürerken, ölü saysnn artmasndan endie ediliyor. Olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri, arama kurtarma çalmalarn sürdürüyor.

Saldrlarn ardndan çok sayda sivil evlerini terk ederek, nispeten güvenli olan Türkiye snr hattna, Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat bölgesine doru göç etmeye balad.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son bir ylda 1 milyonu at.

ASKER SEVKYATI YAPIYOR

Bear Esed rejimi, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi çevresine çok sayda zrhl araç, ar silah, tank ve takviye güç sevk etti.

Suriye Milli Ordusu kaynaklarndan alnan bilgiye göre, rejim dlibin dou ve güney krsalna, Sincar ve Han eyhun ilçeleri ile Ebu Zuhur havaalan hattna çok sayda zrhl araç, ar silah, tank, top ve takviye güç gönderdi.

Ban Rus kuvvetlerin çektii Kaplan Güçleri ad verilen 5. Lejyonun da söz konusu bölgelere ulat örenildi.

Kaynaklar, askeri ynan Esed rejiminin Halepi am ve Lazkiyeye balayan stratejik M4 ve M5 otoyollarna saldr amaçl yapldn deerlendiriyor.

DLB çEVRES

Esed rejimi ve destekçilerinin son bir buçuk ayda dlibe yapt saldrlarda 90 binden fazla sivil göç ederek nispeten güvenli olan Türkiye snrna ve Türkiyenin teröristlerden temizledii Zeytin Dal Harekat ve Frat Kalkan Harekat bölgelerine snd.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü.

Saldrlarn youn olduu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son bir ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git