Esed rejimi askerleri, ambulansları kalkan yaptı

Esed rejimine bağlı özel kuvvetlerin, çatışma bölgelerine intikal için sivil ambulans kullandıkları görüntülendi.

Haberler 03.03.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi ordusunun özel kuvvetlerinin, ülkenin güneyindeki Dera ilinden, sivil ambulanslar kalkan yapt görüntüler sosyal medyada yaylrken, askerlerin dlibe intikal etmek için yola çkt iddia ediliyor.

Esed rejimi taraftarlarnn sosyal medya hesaplarndan sabah saatlerinde paylalan görüntülerde, rejimin özel kuvvetlerine bal askerlerin kamuflaj içerisinde sivil ambulansta intikal ederken öz çekim yaptklar görüldü.

Derada olduklarn söyleyen askerlerin dlibe intikal ettikleri iddia edildi.

Askerlerin, Bu sabah zafer sabah olacak. Esadn adamlaryz. sloganlar attklar duyuldu.

Görüntülerin devamnda, sivil ambulansn yan sra çok sayda sivil minibüsün de askerlerin intikali için kullanld dikkati çekti.

- dlibde durum

Bear Esed rejimi ve destekçileri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde Mays 2019dan bu yana Astana ve Soçi anlamalarn hiçe sayarak ilerliyor. Rejim ve destekçileri bu tarihten itibaren dlibin baz büyük ilçelerinin yan sra, güneyi ve güneydousu, Hamann kuzey ve dou krsal ile Halepin güney ve bat krsalnda çok sayda yerleimi youn topçu ve hava saldrlar neticesinde ele geçirdi. 17 Eylül 2018deki Soçi mutabakatndan bu yana rejim ve destekçilerinin dlibe saldrlarnda 1800den fazla sivil can verirken, Ocak 2019dan bu yana göç edenlerin says 1 milyon 942 bine ulat. dlibdeki lml muhalifler, bir süredir rejimin ele geçirdii bölgeleri geri almak için operasyonlarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git