"Esed rejimi Golan'ı geri almak için tek mermi sıkmadı"

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altındaki Suriye Ulusal Özgürleştirme Cephesi, Golan Tepeleri'nin ana vatana dönmesi için gerekli mücadeleyi vereceklerini bildirdi.

Haberler 27.03.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Ulusal Özgürletirme Cephesi komutanlarndan Ebu Huzeyfe, ÖSO olarak Golan Tepelerini igal edilmi bir vatan topra olarak görüyoruz. Suriye ana vatanna döneceini düündüümüz bu topraklar için gereken mücadeleyi vereceiz. Suriye toprayla ilgili bir kararn ise baka bir ülke veya bakan tarafndan verilmesi söz konusu bile olamaz. diye konutu.

Ebu Huzeyfe, ABD Bakan Donald Trumpn Golan Tepelerinde srail egemenliini tanyan bakanlk kararnamesinin uluslararas hukuka aykr olduunu vurgulayarak Bu Trumpn ahsi karar olmakla beraber bizim nezdimizde, dünya kamuoyunu ve ABD halkn temsil etmemektedir. ifadesini kulland.

ÖSO komutan öyle devam etti:

Trumpn, sraildeki seçimler öncesinde babakanlk ofisinde gerçekleen yolsuzluk soruturmasn bastrmaya yönelik olarak, Netanyahu için alm olduu bir karar olduunu düünüyoruz. Sadece Netanyahuya hizmet eden bu imzay tanmyoruz. Tüm Suriye topraklarn kurtarmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacaz.

GOLAN, REJMN SRALE VERD BR RÜVETTR

Esed rejiminin Golan Tepelerini geri almak için hiçbir gayret göstermediini kaydeden Ebu Huzeyfe, sözlerini öyle sürdürdü:

Esed rejimi, Golanda Suriyelilerin oluturaca srail kart direni örgütlerine bile izin vermemitir. Esed rejiminin Golan Tepeleri için bir mermi skt görülmemitir. Oysa rejim 8 yl akn zamandr kendi halkna kar savamaktadr. Bu süreç unu ispatlar ki bu topraklar rejimin kendisini iktidarda tutmak için zamannda sraile verdii bir rüvettir. Yani Hafz Esed iktidar ele geçirmek ve sraili güvende tutmak için Golan Tepelerini onlara brakmtr. Esed rejimi de kendi iktidar için bunu devam ettirmekte ve ses çkarmamaktadr. Esed ailesinin iktidarda kalmasn en çok isteyen sraildir ve bunu çou kere ifade etmitir. Bunun sebebi ise Esedin onlarn topran ve iktidarn korumak için bir araç haline gelmi olmasdr.

Trump, 52 yldr igal altndaki Golan Tepeleri üzerinde srailin egemenliini tanyan bakanlk kararn dün imzalamt.

Ana Sayfaya Git