Esed’den YPG’ye yardım!

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan YPG’li teröristler ve Esed rejiminden yetkililer, Türkiye’ye karşı ittifakı itiraf etti.

Haberler 12.02.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dier bölgelerinde çatan Esed rejimi güçleri ve YPGli teröristlerin Türkiyeye kar kirli ittifak, uluslararas haber ajans Reutersa verdikleri röportajlarla, bu sefer de kendi azlarndan doruland.

Türkiyenin Zeytin Dal Harektna balamasyla birlikte, Afrini kontrol eden YPGli teröristler, Esed yönetiminden askeri destek istese de, bu amaçlarna ulaamadlar. Ancak Esed rejimi, dier bölgelerdeki teröristlerin Afrine ulamas için kendi kontrolündeki bölgelerden geçmesine izin veriyor.

ESED YPG LE TTFAK KURDU

PKKnn Suriye kolu PYDnin silahl kanad YPGnin öncülüündeki SDGnin sözcüsü Kino Gabriel, Afrine destek yollamann farkl yollar olsa da, en temel yol rejimin kontrol ettii yerden geçiyor. ki taraf da Afrine destek yollama konusunda mutabakata vard dedi.

Esed rejiminin önemli komutanlarndan biri de, isim vermeme artyla yine Reutersa konuarak, teröristlere yardm ettiklerini dorulad. YPGnin kendileriyle ittifaktan baka bir seçenei olmadn ifade eden komutan, teröristlerin kendi topraklar üzerinden Afrine geçiine ses çkarmadklarn da belirtti.

u anda YPGnin kontrol ettii dier bölgelerden Afrine destek göndermesi için, teröristlerin Halepte rejimin kontrol ettii topraklar kullanmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git