Eski başbakan Rusya’yı uyardı

Eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, "Rusya, er ya da geç Beşşar Esed'in tüm bu çabayı ve desteği hak etmediğini ve Esed'e destek vererek hata yaptığını anlayacak." dedi.

Haberler 10.09.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhalif gruplarn oluturduu Eski Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Katar merkezli Al-Jazeera televizyonuna verdii ve kendi Twitter hesabndan paylat röportajda, Rusya, er ya da geç Bear Esedin tüm bu çabay ve destei hak etmediini ve Esede destek vererek hata yaptn anlayacak. ifadelerini kulland.

Hicab, çünkü ortada baarszlklar dizisi var. Kendi yanllarnn aleyhine bile olsa hatta bütün halkn aleyhine bile olsa yalnzca kendi çkarlarna önem veren bu rejimin durumu gittikçe kötületi. görüünü paylat.

RUSYAYI UYARDI

Rejimin elinde imkanlar olmadn, dlibi kontrol altna almak için askeri yeterlilii bulunmadna dikkati çeken Hicab, Herkes biliyor ki hatta Esed ve komutanlar da biliyor ki hepsi Rus özel güçlerinin vesayeti ve himayesi altnda. Hatta amdaki Genelkurmay karargah bile Rus güçlerinin himayesi altnda. deerlendirmesinde bulundu.

Esedin kazandn zannedenlere seslenen Hicab, Suriye devletinin yapsnda u anda çok ciddi zayflklar var. Rejime bal bölgelerdeki mevcut kaos hali ve milisler ile rejim güçleri arasnda tasfiyeler gibi kabul edilemez durumlar yaygn. ifadesini kulland.

Hicab, rejim güçlerine bal subaylarn da arasnda olduu, tamam üst düzey görevlerde bulunan 40tan fazla kiinin öldürüldüü bilgisini vererek, rejimin u an en kötü durumunu yaadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git