Eve döşenen mayın infilakı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, terörden arındırılan Tel Abyad ilçesinde, terör örgüt YPG/PKK'nın bir eve tuzakladığı mayının patlaması sonucu biri çocuk üç sivil yaralandı.

Haberler 21.10.2019 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bar Pnar Harekat ile terörden arndrlan, Akçakalenin karsndaki Tel Abyad ilçesinde YPG/PKK tarafndan bir eve tuzaklanan maynn patlamas soncu biri çocuk üç sivil yaraland.

Tel Abyad ilçesindeki evine geri dönmek isteyen Ebu Ahmet, AA muhabirine yapt açklamada, evinin avlusunda terör örgütü tarafndan tuzaklanan maynn patlamas sonucu biri çocuk üç sivilin yaralandn söyledi.

YPG/PKK teröristlerinin bölgeden kaçarken sivillerin evlerini maynladn belirten Ebu Ahmet, Örgüt ehirden çkarken evlerimizi, dükkanlarmz ve yollar maynlad. Evlerimizi bile maynladlar. Maynlamadklar yer kalmad. dedi.

Patlamada kardei ve yeeninin yaralandn ifade eden Ebu Ahmet, terör örgütünün aileleri yerlerinden edip her yeri maynladn, bu nedenle insanlarn evlerine dönmeye korktuunu belirtti.

Yarallar, Suriye Milli Ordusuna (SMO) bal salk ekiplerinin yardmyla tedavi için en yakn hastaneye sevk edildi.

Terör örgütü, cami ve kiliseleri karargah olarak kulland ilçeden kaçarken Tel Abyad hastanesini de talan edip baz bölümlerini yakarak kullanlmaz hale getirmiti.

- Tel Abyadn durumu

Rakkaya bal, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014te terör örgütü DEA tarafndan igal edilmiti.

DEA tehdidini frsata çevirmek isteyen YPG/PKKnn hedef seçtii Tel Abyad, ABDnin verdii youn destekle bir yl sonra bu terör örgütünün igali altna girmiti.

Teröristler, ilçedeki Arap ve bat ksmnda yaayan Türkmenleri, bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarnn hava saldrs düzenleyecei tehdidiyle tehcir etmiti.

Ana Sayfaya Git