Eylemler genişliyor

Göstericiler ülkenin güneyindeki petrol kuyularına giden yolları trafiğe kapattı.

Haberler 04.11.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn bakenti Badatta hükümet kart göstericiler birçok yolu trafie kapatarak sivil itaatsizlik eylemi balatt.

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, Badatn Risafa yakasnda Sadr bölgesi ile birçok noktasnda protestocular yollar kapatarak sivil itaatsizlik eylemine balad. Protestocular, baz köprüleri de lastik yakarak trafie kapatt.

Bakentin Karh yakasnda da söz konusu eyleme uyularak baz noktalarda lastiklerin yakld görüldü. Irakl aktivist Nasr el-Esedi, Yüzlerce gösterici Misan vilayetinin Meru bölgesinde bulunan petrol kuyularna giden ana yolu trafie kapatt. Ayrca petrol irket çalanlarnn ie gitmesini engelledi. ifadelerini kulland.

Esedi, yol kapatmalarnn bakent Badat ile Basra ve Zikar vilayetlerinde balatlan sivil itaatsizlik eyleminin bir parças olduunu söyledi.

Irakn baka bir güney vilayeti olan Vasttaki bir baka aktivist Kerim Hatm da göstericilerin vilayet merkezinde yollar trafie kapattn aktard. Badat ve dier baz vilayetlerdeki göstericiler, bu sabah yollar trafie kapattklarn ve sivil itaatsizlik eylemine baladklarn duyurmutu.

Sadr bölgesinde dün akam bir grup protestocu tarafndan halkn sivil itaatsizlik eylemine katlmas çarlar yaplmt. Ülkenin güneyindeki Vast ve Nasiriye vilayetlerinde de bir grup göstericinin ana yollar özel araçlaryla kapatarak eyleme katld ifade edildi.

- Iraktaki gösteriler

Irakllar, isizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliini protesto etmek amacyla ülkenin çeitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekimde harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere 25 Ekimde tekrar balad.

Bakent Badat bata olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yaylan eylemlerde, ekim aynn bandan bu yana yaklak 200den fazla kii hayatn kaybetti, 8 bine yakn kii yaraland.

Birlemi Milletler ise Irakta protestolarn balamasndan bu yana 229 göstericinin yaamn yitirdiini açklamt.

Ana Sayfaya Git