Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisi korumasındaki 142 fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 14.03.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs slami Vakflar daresi Basn Sözcüsü Firas Dibs, yapt yazl açklamada, 80i dini yüksek okul örencisi, 3ü srail istihbarat eleman olmak üzere 142 fanatik Yahudi sabah saatlerinde Mescid-i Aksaya baskn düzenledi. ifadesini kulland.

srail yönetiminin att admlarla bir süredir gerginliin trmand Kudüste fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksaya baskn düzenleme çarlar da devam ediyor.

Fanatik Yahudiler, zaman zaman srail polisi eliinde Mescid-i Aksann avlusuna giriyor. Bu durum sk sk bölgede gerginliin trmanmasna ve Filistinlilerle srail polisi arasnda arbede yaanmasna neden oluyor.

Mescid-i Aksa dün açld

srail polisi tarafndan dün öle namaz sonras tüm kaplar kapatlan Mescid-i Aksa dün sabah yeniden açld.

Mescid-i Aksann kaplarnn sabah erken saatlerde srail polisi tarafndan açlmasnn ardndan Filistinliler sabah namazn Harem-i erifte eda etti.

srail polisi, Mescid-i Aksann içerisinde yer alan polis karakoluna molotofkokteyli atld iddiasyla dün öle namaznn ardndan Harem-i erifin içerisinde yer alan Kubbetus Sahraya baskn düzenlemi, içeride bulunan Filistinlilere, Mescid-i Aksann imamlarna ve görevlilerine saldrmt.

Olayn ardndan srail polisi, Mescid-i Aksann tüm kaplarn kapatmt.

Mescid-i Aksa yetkilileri ise iddialarn aslsz ve olayn bir kurgudan ibaret olduunu belirtirken, Haremi erifin Rahmet Kapsnn 22 ubatta açlmasndan bu yana srail polisinin sürekli Filistinlileri provoke ettiini söylemiti.

srail polisi, dünkü olaylarda Mescid-i Aksa ve çevresinde en az 10 Filistinliyi gözaltna almt.

Filistin Kzlay ve Kudüs slami Vakflar daresi, srail polisinin saldrlarnda 16 Filistinlinin yaralandn açklamt.

Kaplarn kapatlmas nedeniyle Filistinliler dün vakit namazlarn Mescid-i Aksaya yakn bölgelerde klarken, Harem-i erifte vakit ezanlarnn okunmasna da izin verilmemiti.

Rahmet Kapsnn açlmasyla gerilim trmand

srail polisinin 2003 ylnda kapatt Mescid-i Aksann Rahmet Kapsnn 22 ubatta Kudüs slami Vakflar Konseyi tarafndan açlmasnn ardndan Harem-i erif ve çevresinde gerilim trmand.

srail Basavcl da olay üzerine Kudüs slami Vakflar Konseyine Rahmet Kapsn kapatmas için bir hafta mühlet vermiti. Kudüsteki srail Sulh Mahkemesi de dün srail Basavclnn Rahmet Kapsnn kapatlmasna ilikin verdii mühletin bir hafta daha uzatlmasna karar vermiti.

Kudüs slami Vakflar Konseyi ise daha önce yapt açklamada, srail Basavclnn kararn tanmayacaklarn belirterek, srail kanunlarnn ya da mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir geçerliliinin olamayacan vurgulamt.

Ana Sayfaya Git