Filistin Dışişleri Bakanlığından ABD temsilcisine tepki

Filistin yönetimi, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın İsrail ve Filistin'e ilişkin son açıklamalarını devletin meşruiyetine ve uluslararası hukuka yapılmış bir darbe şeklinde niteledi.

Haberler 20.07.2019 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Greenblattn ABDnin PBS televizyon kanalna verdii röportajdaki srailin kurban olduu ve Bat eriann igal edilmedii yönündeki ifadeleri knand.

Açklamada, Bu ifadeler devletin meruiyetine, uluslararas hukuka ve Birlemi Milletler Sözlemesine kar yaplm resmi bir darbedir. ifadelerine yer verildi.

Röportajda srailin cellattan kurbana dönütürüldüüne dikkat çekilen açklamada, Greenblattn, srailde egemen olan sa kesimin düüncelerini benimsedii kaydedildi.

ABD temsilcisine tepki

ABDnin srail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açklamas beklenen Yüzyln Anlamasna yönelik eletirilere de yer verilen açklamada, Filistin halknn bu komplolar boa çkarabilecek güce sahip olduu vurguland.

Açklamada, Greenblatt, ekibi ve planlar yok olmaya mahkumdur. ifadeleri kullanld.

Greenblatt çaramba günü ABDnin PBS kanalna yapt açklamada, uluslararas toplum tarafndan illegal kabul edilen Bat eriadaki Yahudi yerleim yerlerinden srailin mahalleleri ve kentleri eklinde bahsederek, Filistin-srail çatmasnda kurban olan tarafn srail olduunu söylemiti.

Ana Sayfaya Git